Dansk talent bomber løs - nu vil de have ham i Premier League

Elias Sørensen banker mål ind på stribe for Newcastle Uniteds U23-mandskab, hvilket har fået desperate fans til at kræve ham op på førsteholdet

Elias Sørensen i en kamp for Newcastles U18-mandskab i 2017. Han er siden rykket op på U23-holdet. Foto: Serena Taylor/Newcastle United
Elias Sørensen i en kamp for Newcastles U18-mandskab i 2017. Han er siden rykket op på U23-holdet. Foto: Serena Taylor/Newcastle United

Han blev udskiftet efter 61 minutter, men det må have været med et godt, bredt smil på læben, danske Elias Sørensen forlod banen mandag.

For den 19-årige angriber havde da banket tre mål ind i ligakampen mod Aston Villa og var dermed manden i centrum i opgøret, som Newcastle endte med at vinde 5-2.

- Endnu en stor indsats af gutterne! Også glad for at snuppe mit hattrick! Fremad og opad, tweeter han.

Dermed fulgte Sørensen, der stammer fra Nakskov, på forbilledlig vis op på sine seneste bedrifter i U23-ligaen, hvor det 1. oktober blev til to mål mod Fulham (mange har krediteret ham for et hattrick, men officielt er hans ene mål et selvmål) - og yderligere et mål mod Norwich 21. september. Altså seks mål i de seneste tre kampe!

Da han også scorede mod Sunderland tidligere på sæsonen, er han oppe på i alt syv mål i foreløbig otte kampe denne sæson.

De første 45 minutter var hæsblæsende og bød på seks af kampens syv scoringer. Aston Villa kom tidligt foran, men Elias Sørensen udlignede efter 24 minutter, skriver klubbens hjemmeside.

Det påbegyndte et hidsigt kvarter, hvor Newcastle kom foran 2-1 efter et straffespark i 27. minut, inden Villa udlignede efter 29 minutter.

Newcastle kom igen foran efter 34 minutter, inden Elias Sørensen scorede sit andet mål - og Newcastles fjerde - efter 39 minutters spil.

Siden øgede den formstærke dansker til slutresultatet efter 55 minutter, inden han blev pillet ud efter 61 minutter.

Hattricket fik omgående Newcastle-fans, der fulgte liveopdateringerne på Twitter, til at kræve handling fra klubbens side.

Nogle vil måske kategorisere disse opråb for desperate. I så fald er der ikke noget at sige til det.

Newcastle ligger sidst i Premier League efter de første ni runder. Holdet har endnu ikke vundet en kamp og blot samlet to point sammen. Det nordengelske hold har scoret blot seks mål i de kampe.

Af angriberne i truppen står spanske Joselu for de to mål, mens japanske Yoshinori Muto har scoret et enkelt.

Forrygende opvisning af dansk stortalent i England

Har scoret mod City og United: Dansk 'vidunderdreng' vader i succes