Danskere tæt på helterolle

Både Emiliano Marcondes og Luka Racic var tæt på at komme på scoringstavlen for Brentford i lørdagens FA Cup-opgør mod Leicester

Iheanacho gav Leicester en lynføring i FA Cup-kampen mod Brentford

Thomas Frank og de mange Brentford-danskere er færdige i den engelske FA Cup.

London-klubben tabte lørdag 0-1 til Leicester på hjemmebane, men formåede at presse Premier League-klubben og var meget tæt på at få en omkamp i den traditionsrige engelske pokalturnering.

Efter godt en times spil ramte et lumsk Emiliano Marcondes-indlæg den ene opstander, og i slutfasen pressede Brentford på.

De fik ikke udbytte af anstrengelserne, men Thomas Frank vil uden tvivl være tilfreds med store dele af sit mandskabs præstation.

Den tidligere Brøndby-træner gav Marcondes chancen fra start, og han spillede en god kamp for Brentford, der stillede op uden en række af sine største profiler.

Det betød også, at de tidligere FCK-talenter Mads Roerslev og Luka Racic begge fik 90 minutter. Også Leicester stillede primært med reserver, og Kasper Schmeichel så hele opgøret fra bænken.

De to tidligere FCK-talenter Luca Racic og Mads Roerslev fik fuld tid i Brentfords FA Cup-kamp mod Leicester. Foto: Dylan Martinez / Ritzau Scanpix
De to tidligere FCK-talenter Luca Racic og Mads Roerslev fik fuld tid i Brentfords FA Cup-kamp mod Leicester. Foto: Dylan Martinez / Ritzau Scanpix

Derfra kunne den danske landsholdskeeper se Danny Ward redde gæsterne med en fremragende parade syv minutter før tid.

Racic flugtede flot efter et hjørnespark, men med en god refleks fik Ward vippet den store midterforsvarers afslutning over mål.

De tre Brentford-danskere udmærkede sig ganske positivt. Backen Mads Roerslev var stærk i offensiven og lagde tidligt i opgøret op til en god chance til Emiliano Marcondes.

Den tidligere FCM-lejesvend fik afsluttet fra en svær vinkel, men måtte se sit forsøg havne i sidenttet.

Marcondes havde flere kompetente afslutninger og gode indlæg, men denne gang blev det ikke til en helterolle i FA Cup’en for den offensive profil.

Marcondes var tæt på at udligne i 2. halvleg. Foto: Paul Childs / Ritzau Scanpix
Marcondes var tæt på at udligne i 2. halvleg. Foto: Paul Childs / Ritzau Scanpix

Brentford ligger i toppen af The Championship, som de af naturlige grunde prioriterer over pokalsucces.

De har allerede tirsdag en vigtig ligakamp mod Nottingham Forest, og det kunne aflæses i Thomas Fransk startopstilling.

Også Leicester har et langt vigtigere opgør tirsdag. Her møder Premier League-topholdet Aston Villa i den anden semifinale i Liga Cup’en.

Den kamp har topprioritet, så Kasper Schmeichel og mange af de andre normale startere fik en friweekend.

Leicester kom alligevel videre til 5. runde takket være en scoring af Kelechi Iheanacho, der allerede i 4. minut udnyttede James Justins fine forarbejde og sørgede for opgørets eneste scoring.

Christian Eriksen fik spilletid onsdag, men er slet ikke i truppen til Tottenhams pokalkamp lørdag. Foto: Dylan Martinez / Ritzau Scanpix Tottenham Eriksen helt ude - nu er det slut!

Jacob Bruun Larsen (th.) får ikke mange minutter i Dortmund. Han har muligheden for et skifte til engelske Bournemouth. Foto: Leon Kuegeler / Ritzau Scanpix Tysk fodbold Premier League-klub vil have ham: Dansker i tænkeboks

Liverpools indkast er blevet markant bedre efter danskerens indtog. Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix Premier League Pinligt angreb på dansker

4 kommentarer
Vis kommentarer