Annonce:
Annonce:

Den havde ingen set komme: 47-årig sætter verdensrekord

Peter Shiltons rekord for flest kampe i verden står for fald og bliver sandsynligvis slået lørdag

Paul Bastock vipper Peter Shilton af pinden på lørdag. Foto: Pete Norton/Getty Images
Paul Bastock vipper Peter Shilton af pinden på lørdag. Foto: Pete Norton/Getty Images
Annonce:
Følg Fodbold

En af fodboldverdenens helt store rekorder står for fald.

Den legendariske engelske målmand Peter Shilton nåede 1.249 professionelle kampe i sin karriere og har siden karrierestoppet i 1997 kunne bryste sig af at være den spiller med flest kampe på cv'et i historien.

På lørdag er det dog efter alt at dømme slut. Shiltons rekord bliver overtaget af en noget mere ukendt engelsk fyr - den 47-årige Paul Bastock, der dog har det til fælles med Peter Shilton, at han også er målmand.

Onsdag aften spillede Bastock sin kamp nummer 1.249 og udlignede dermed rekorden, som dog bliver hans alene, når han lørdag trækker i handskerne for sin klub Wisbech Town i opgøret mod Thetford Town, skriver BBC.

Det markerer hovedpersonen også på Twitter.

Annonce:

- Gudskelov, det er overstået. Ikke vores bedste præstation, men en sejr er en sejr. Videre til rekorden på lørdag - forhåbentlig med en sejr.

Mødet med Shearer
I modsætning til Peter Shilton, der spillede på højeste niveau en stor del af sin karriere, så har Paul Bastock primært vogtet buret i de lavere engelske rækker.

501 af kampene stod han i en 12-årig periode hos den østengelske klub Boston United, mens han også har tørnet ud for klubber som Dagenham & Redbridge, Rushden & Diamonds og St Albans City. Klubber, der nok kræver et mere end almindelig godt kendskab til engelsk fodbold, hvis de skal virke bekendte.

- Det har været en rutschebane-tur. Jeg er aldrig nået op på det niveau i fodbold, jeg gerne ville, men at nå dertil, hvor jeg er tæt på hans rekord er noget, jeg aldrig havde drømt om, forklarede Paul Bastock til BBC, inden han udlignede rekorden torsdag aften.

Annonce:

Bastock nåede dog at spille ungdomsfodbold i traditionsklubben Coventry, hvor han var med til at vinde FA Youth Cup ved blandt andet at slå Southampton med spillere som Alan Shearer og Matt le Tissier på holdet. Shearer blev senere den mest scorende spiller i Premier League med 260 mål.

Skader truede rekorden
Den 47-årige målmand nåede derimod aldrig at møde idolet Peter Shilton.

- Det er en skam, for han var virkelig min helt som ung knægt, lyder det fra Bastock, der supplerer fodboldhyren gennem sin vinduespudser-forretning.

Den største trussel mod rekorden har været skader, som ikke overraskende er taget til med alderen og tvang ham til at droppe fuldtidsfodbold, men også fodbold-mæthed var tæt på at komme i vejen.

- Jeg var tæt på at stoppe den anden uge, fordi jeg generelt bare havde fået nok af fodbold.

Hans manager fik dog overbevist ham om at snuppe en ekstra tørn for at komme i mål med rekorden.

Paul Bastock startede seniorkarrieren i 1988 og små 30 år mellem stængerne har ført nogle pinlige episoder med sig.

Annonce:

- Jeg har lavet masser af drop. Alle slags mål, du kan forestille dig en målmand har lukket ind, dem har jeg også lukket ind, griner han til BBC.

Selvom Peter Shilton sandsynligvis mister rekorden endegyldigt på lørdag, så kan han fortsat glæde sig over at være den englænder med flest landskampe.

Wayne Rooney er seks kampe fra at nå Shiltons 125 landskampe, men trods en fortsat aktiv karriere er der ikke noget, der tyder på, at Everton-spilleren kan true den legendariske målmand. Rooney har således selv annonceret sit stop i landsholdsssammenhæng.

Det mest berømte øjeblik fra Peter Shiltons landsholdskarriere var, da han blev snydt af 'Guds hånd' ved VM i Mexico i 1986. Foto: All Over Press
Det mest berømte øjeblik fra Peter Shiltons landsholdskarriere var, da han blev snydt af 'Guds hånd' ved VM i Mexico i 1986. Foto: All Over Press

Hent Ekstra Bladet nye og forbedrede livescore-app lige her:

Spanske medier: Neymar har fortrudt skifte - nu spøger Real Madrid

Ekstra Bladet stjal showet: Schmeichel-spørgsmål tager overskrifter i Irland

Se deres løn: Så meget tjener landsholds-stjernerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: