Drama da United vandt på Wembley

Efter en sæson i skudlinjen hentede Louis van Gaal sit første engelske trofæ på Wembley

Jesse Lingard blev matchvinder på Wembley. (Foto: AP)
Jesse Lingard blev matchvinder på Wembley. (Foto: AP)

23-årige Jesse Lingard vil med garanti ikke glemme 2016-udgaven af FA Cup-finalen.

Her skrev han sig nemlig ind i fodboldhistorien som manden, der med sit mål sikrede Manchester United den 12. sejr i verdens ældste pokalturnering.

Det unge angrebstalent var dog ikke den gladeste mand på Wembley.

Den rolle tilfaldt en 64-årig hollænder, der ellers har både vundet alt, hvad der er værd at vinde i Holland, Spanien, Tyskland og Champions League for slet ikke at tale om en VM-sølvmedalje.

Hollandske Louis van Gaal står efter alt at dømme i spidsen for Manchester United for sidste gang i lørdagens FA Cup-finale mod Crystal Palace (Foto: AP) Engelsk fodbold Trofæ redder ikke van Gaal: Mourinho står på spring

På forhånd var Louis van Gaal nemlig i særklasse den, der havde mest på spil på Wembley.

Hollænderen skaber ikke naturligt venner og beundrere med sin kantede stil, og kombinationen af en til tider velvoksen arrogance, en spillestil, som er bedst egnet som sovemedicin samt endnu en slutplacering udenfor Champions League-pladserne har gjort hans sæde på Old Trafford til et af de varmeste i Premier League.

Derfor havde van Gaal på forhånd meget at vinde og mest ligeså meget at tabe, for inden finalen var han nok den eneste, der for alvor troede, at han kunne bevare jobbet med et nederlag.

Det fik dog ikke den kontroversielle stjernetræner til at ryste på hånden, da han skulle lægge sin Wembley-kabale.

Louis van Gaal havde brug for sejren på Wembley. (Foto: PA)
Louis van Gaal havde brug for sejren på Wembley. (Foto: PA)

For selv om United-koryfæer som Rio Ferdinand og Paul Scholes skældte ham hæder og ære fra for at efterlade det dyre flop Memphis Depay hjemme i Manchester, så gik van Gaal igen sin egen vej.

Og det kunne ses på finalen, der på ingen måder blev nogen gentagelse af holdenes sprudlende 3-3'er tilbage i 1990.

For i de første 45 minutter var det mere end svært at se, at det ene hold har skabet fuld af pokaler, mens det andet aldrig har vundet noget.

Havde Louis van Gaal ventet fanstøtte efter sæsonens sidste hjemmekamp, blev han meget klogere (Foto: AP) Manchesteru Upopulær Van Gaal buhet ud under afslutningstale

Et afrettet skud fra Anthony Martial efter Marcus Rashfords fine forarbejde var alt, hvad det blev til før pausen, men i anden halvleg fik tilskuerne endelig andet end spændingen om resultatet for pengene.

Marouane Fellaini og Martial testede træværket Wayne Hennesey, og det begyndte at lugte af den ventede triumf til 'De Røde Djævle'.

Men pludselig lurede sensationen, da Jason Puncheon ud af det blå tæskede bolden op i det korte hjørne bag David de Gea med 12 minutter igen.

Chokket rystede dog ikke United-spillerne, og bare tre minutter senere viste udskældte Wayne Rooney, at han stadig har noget at byde ind med, da han efter et par fine træk smed bolden på tværs til Fellaini, der lagde bolden ned til Juan Mata, der med sin iskolde udligning skabte nyt håb for Van Gaal og hans tropper, og samtidig gav sig selv en tiltrængt trøstpræmie efter, at han ikke kom med i Spaniens EM-trup.

I den forlængede spilletid gjorde Crystal Palace dog alt for at spolere van Gaals festaften.

Yannick Bolasie var tæt på scoring, mens Chris Smalling fik sit andet gule kort, men netop som det så sortest ud for den udskældte Manchester United-manager - og den falmede storklubs millioner af fans - slog Jesse Lingard til med den scoring, der hæver Louis van Gaal sæson til bestået - og måske endda forlænger opholdet på Old Trafford.

Sejren betyder i øvrigt, at West Ham får en plads i Europa League, da Manchester United nu kvalificerer sig som pokalvinder og ikke via femtepladsen i Premier League. Derfor går pladsen videre til The Hammers, som sluttede på syvendepladsen.

Mourinho og hans agents telefoner er uden tvivl rødglødende i denne tid. Portugiseren har endnu ikke sin fremtid på plads. (Foto: AP Premier League United til Mourinho: En ting skiller dig fra jobbet

Premier League Her er 'bomben' der aflyste United-kamp

84 kommentarer
Vis kommentarer