Efter legendens drukskandale: Jeg må være forsigtig

Paul Gascoigne kæmper fortsat med sit alkoholmisbrug efter et tilbagefald i december

Den britiske fodboldlegende Paul Gascoigne har gennem årtier kæmpet med sit massive alkoholmisbrug.

Efter en længere periode på vandvognen var den kort før nytår gal igen for 'Gazza', der var involveret i en alkoholpræget episode på et hotel i London.

Vidner beskrev dengang over for de britiske medier, at 49-årige Gascoigne generede andre hotelgæster ved blandt andet at optræde racistisk, kaste rundt med penge og befamle flere kvinder.

Ifølge The Sun var Gazza meget fuld, og den tidligere fodboldprofil blev sparket, så han faldt ned ad nogle trapper. Gascoigne blev efterfølgende fragtet til hospitalet, hvilket også hang sammen med, at han ifølge den britiske tabloidavis havde drukket flere flasker gin.

Fodboldspiller afslører: Var beruset i mange kampe på topniveau

Nu har den skandaleombruste brite taget bladet fra munden for første gang siden tilbagefaldet i december.

- Jeg er nødt til at være virkelig forsigtig, selv når jeg har det godt. Jeg er nede til tælling, men jeg er ikke knockoutet, siger Paul Gascoigne til ITV-programmet Good Morning Britain og fortæller videre, at han har genoptaget kampen mod alkoholmisbruget.

- Jeg har haft nogle gode år nu. Jeg vil bare gerne være glad og ædru. Det handler om at finde den rette balance, siger han.

Paul Gascoigne betragtes af mange som en af Storbritanniens mest talentfulde spillere.

Han opnåede 57 landskampe for England og spillede for klubberne Newcastle, Tottenham og Lazio, da karrieren var på sit højeste.

Paul Gascoigne stoppede som professionel fodboldspiller i 2004.

Portræt: Gale Gascoigne går stadig grassat

Gazza-datter: Bedste krop nogensinde

Byge af anmeldelser om sexmisbrug i engelsk fodbold