Efter ny skandale: - Vi er dybt bekymrede

Det engelske fodboldforbund reagerer med bekymring, efter Haringey Boroughs spillere forlod banen i protest over racisme

Douglas Pajetat fik en uønsket hovedrolle i kampen. Arkivfoto: Ian Tuttle/BPI/Shutterstock
Douglas Pajetat fik en uønsket hovedrolle i kampen. Arkivfoto: Ian Tuttle/BPI/Shutterstock

Haringey Borough F.C. tog lørdag konsekvensen, da holdets målmand Douglas Pajetat blev udsat for racistiske tilråb i FA Cup kvalifikations-kampen mod Yeovil Town.

Hjemmeholdets spillere forlod ganske enkelt banen, efter en lille gruppe af udeholdets fans chikanerede målmanden med tilråb og kasteskyts i forbindelse med et straffespark halvvejs inde i anden halvleg.

Og selvom der er tale om to forholdsvis upåagtede klubber i det engelske fodboldsystem, så er episoden ikke gået ubemærket hen hos det engelske fodboldforbund (FA).

Artiklen fortsætter under tweetet..

- Vi er dybt bekymrede over beskyldningerne om diskrimination fra et område på stadion mod en spiller under FA Cup-kvalifikationskampen mellem Haringey Borough og Yeovil Town, hvilket resulterede i, at kampen blev afblæst, lyder det fra fodboldforbundet.

- Der er ingen plads til diskrimination i vores spil, og vi samarbejder med kampens dommere og relevante myndigheder for hurtigst muligt at få fakta på plads og tage de passende skridt, står der videre i meddelelsen.

Ifølge britiske BT Sport blev der også spyttet efter målmanden. Yeovil Town nåede at score på det omtalte straffespark, inden spillerne forlod banen - altså ved stillingen 0-1.

Det er endnu uvist, hvordan kampen skal afvikles.

Racisme i international fodbold er et tiltagende problem. Så sent som i denne uge måtte EM-kvalifikationskampen mellem Bulgarien og England to gange afbrydes, fordi bulgarske tilskuere sendte racistiske tilråb mod engelske spillere.

Se også: FA Cup-skandale: Spillere udvandrer fra kamp

1. division - 19. okt. 2019 - kl. 19:13 Voldsomme billeder: Politi og fans i slagsmål efter 1. divisionskamp

Daniel Pedersen forsøgte at holde humøret højt, da han var alvorligt syg. Foto: Privatfoto Sport og Spil Daniel var en lur fra at dø

45 kommentarer
Vis kommentarer