Efter racisme-anklager - Det var en joke!

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, forsvarer Bernardo Silva, efter at portugiseren for nylig blev beskyldt for racisme mod en holdkammerat på Twitter

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, forsvarer Bernardo Silva efter et kontroversielt tweet. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Manchester Citys manager, Pep Guardiola, forsvarer Bernardo Silva efter et kontroversielt tweet. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold

Forleden kom Manchester City-stjernen Bernado Silva i problemer efter et kontroversielt tweet. Den portugisiske stjerne lagde et billede på Twitter af chokoladefirmaet Conguitos' logo med teksten 'Guess Who'? med reference til holdkammeraten Benjamin Mendy.

Det har efterfølgende fået det engelske fodboldforbund, FA, til at kigge nærmere på sagen, og Bernardo Silva og Manchester City er samtidig blevet anklaget for racisme.

Chokoladefirmaets logo er nemlig en figur, der tidligere er blevet anset for at være en racistisk karikatur grundet kan grundet figurens mørke udseende.

Nu forsvarer Manchester Citys manager, Pep Guardiola, den portugisiske stjerne og nedtoner tweetet, der udelukkende var ment i sjov.

- Det er en simpel joke, men hvis føler sig krænkede, forstår jeg det. Bernardo er absolut ikke skyldig grundet hensigten. Det var en joke. Bernardo vil få en lærestreg, og det vil ikke ske igen, siger Pep Guardiola ifølge BBC.

- Det er en figur, og ansigtet er en smule lignende. Det samme sker en million gange med hvide personer. Det er det samme. Det var en joke, og det er alt. Men hvis folk fra FA synes det modsatte, er både City og Bernardo åbne for at lytte.

Bernardo Silva slettede efterfølgende billedet fra sin Twitter-profil, mens han kort efter forsvarede sit første tweet.

'Kan man ikke engang joke med en ven i disse dage...' skrev City-profilen på sin Twitter-profil.

Bernardo Silva og Benjamin Mendy er tætte venner og har i mange år spillet sammen. De var holdkammerater i AS Monaco, før de begge skiftede til den engelske storklub tilbage i 2017.

Neymar skal i retten

Medspiller indrømmer: Stjal Dolbergs ur

Helt til grin: Barcelona straffet i stjernekrig

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+