Englands værste fans: Modstander turde ikke tage indkast

Millwalls frygtede tilhængere spillede en hovedrolle, da Leicesters engelske mestre blev sendt ud af FA Cup'en

Millwall-tilhængerne fejrede sejren med en bane-invasion. Foto: All Over Press
Millwall-tilhængerne fejrede sejren med en bane-invasion. Foto: All Over Press

De fleste ved, at der kan være store fordele ved at spille på hjemmebane.

Trygheden ved de sikre rammer og et sæt fyldte tribuner i ryggen får som regel det bedste ud af fodboldhold, mens præstationerne kan skrumpe på fremmed græs, hvor al opbakning går til modstanderne.

Se også: Leicester-nedtur fortsætter mod hold fra tredje række

Men der er hjemmebaner, og så er der Milwalls berømte, berygtede og frygtede The Den.

Der er nemlig ikke mange, der frivilligt lægger vejen forbi League One-mandskabets hjemmebane på Zampa Road i det sydlige London.

Anlægget har i generationer været kendt som stedet, hvor udeholdets spillere bliver skræmt fra liv og sans af det aggressive hjemmepublikum, mens de medrejsende fans ofte har fået seriøse øretæver i gaderne omkring stadion, hvor det kan være forbundet med stor risiko at lufte andre holds farver.

Seneste offer for frygten blev Leicesters kriseramte engelske mestre, der lørdag blev ekspederet ud af FA Cup'en efter Shaun Cummings' scoring i sidste minut.

En god del af forklaringen skal naturligvis findes i, at Millwall leverede en helhjertet indsats, mens Leicester stillede op med en modløst mandskab, hvor der var skiftet ud på 10 pladser, så startopstillingen var uden profiler som eksempelvis danske Kasper Schmeichel.

Men nok så væsentlig var den hadske og fortættede atmosfære, de godt 18.000 tilskuere skabte på det intime anlæg.

En atmosfære, der ifølge iagttagere gjorde flere Leicester-spillere decideret bange, og som mandag fik PL-klubben til at indgive en officiel klage.

- Vi vil simpelthen ikke acceptere, at man går på kompromis med sikkerheden for vores tilhængere, spillere og ansatte, lyder det ifølge BBC.

Der var gang i den på The Den efter slutfløjtet. Foto: All Over Press.
Der var gang i den på The Den efter slutfløjtet. Foto: All Over Press.

 

Undervejs under kampen var stemningen på The Den så intens, at den unge Leicester-back Ben Chilwell til sidst ikke turde bevæge sig ud til sidelinjen for at kaste indkast. I hvert fald, hvis man skal tro Millwall-angriberen Steve Morisson.

- Han tog deres indkast og efter et par episoder, hvor der blev råbt efter ham, ville han ikke tage det næste. Det er ikke noget, jeg siger for sjov, han sagde, at 'hans fingre gjorde ondt'. Helt ærligt, vi spiller fodbold, siger Morisson til Daily Mail og fortsætter:

- Derefter ville han ikke tage indkast. Han bad en holdkammerat om at tage indkastene i første halvleg. Enten svømmer du, når du kommer, eller også synker du. Indtil videre er der tre Premier League-hold, der er sunket her, siger han med henvisning til, at både Bournemouth og Watford har lidt samme skæbne som Leicester på The Den tidligere i sæsonen.

Og meget tyder da også på, at tilskuerne får større spillerum i Millwall end på de andre engelske stadions.

Således kan Daily Mail fortælle, at en Millwall-fan havde held til at springe små 30 meter langs den ene langside, så han kunne råbe ukvemsord efter Leicester-hjørnet uden, at kontrollører greb ind.

Siden kunne han uantastet spadsere tilbage til sine venner blandt Millwall-rødderne og lade sig tiljuble for sin 'heltedåd'.

Efter kampen invaderede en større gruppe Millwall-fans banen i kåd sejrsrus og satte kursen mod Leicester-enden.

Her blev der kastet flasker og andre objekter i begge retninger, mens en Leicester-fan måtte en tur med ambulancen efter, at han angiveligt var blevet ramt i nakken.

Ridende politi måtte skille parterne ad, mens stadion-speakeren appellerede til de vilde fans om ikke at hænge i målene.

- Vil I være venlige at hoppe ned fra målene. Vi skal bruge dem på tirsdag, lød det med henvisning til tirsdagens ligakamp mod Chesterfield.

Steve Morrison mener dog, at Millwalls aggressive attitude var indenfor rimelighedens grænse.

- Vi talte om det før kampen. Vi ville være fjendtlige, og vi var fjendtlige på banen. Vi sendte ikke nogen i græsset for at spørge, om de var ok og hjælpe dem op. Vi var her for at vinde en fodboldkamp, lyder det ærligt, mens Millwall-træner Neil Harris hævdede, at han slet ikke så optøjerne efter kampen.

Nu er Millwall klar til kvartfinalen, hvor Tottenham og Christian Eriksen venter.

Og mon ikke Premier League-holdet fra det nordlige London er mere end almindeligt lettede over, at den kamp skal spilles på White Hart Lane og ikke The Den?

Den lodtrækning mindsker i hvert fald chancen for endnu en sensation. Udenfor banen bliver der til gengæld nok en hel del at bestille for ordensmagten, selvom kampen spilles i Tottenham.

Forholdet mellem de to hovedstads-klubbers fans er nemlig særdeles anspændt, hvilket senest kom til udtryk i 2001, hvor det kom til talrige sammenstød mellem hooligans fra de to hold i forbindelse med en sommer-træningskamp på The Den, der i parentes bemærket blev vundet med 2-1 af Tottenham.

Se også: Chelsea møder Manchester United i FA Cup-kvartfinalen

Se også: Zlatan Ibrahimovic redder igen Manchester United

Se også: Eriksens gyldne indlæg bag forventet Tottenham-sejr

Se også: Chelsea spiller sig i FA Cup-kvartfinalen med besvær

Se også: Danskere bag sejre i England

Se også: Rystende dokumentar: Hooligans gør VM til voldsfestival

33 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere