Eriksen kåret som bedste mand: Mourinho peger på anden dansker

Christian Eriksen får et lille plaster på såret efter finalenederlaget til Chelsea, mens José Mourinho hylder Andreas Christensen trods manglende deltagelse

Christian Eriksen sled og slæbte, men fik intet ud af sine anstrengelser imod Chelsea. (Foto: AP)
Christian Eriksen sled og slæbte, men fik intet ud af sine anstrengelser imod Chelsea. (Foto: AP)

Det var begrænset med dansk succes i søndagens Capital One Cup-finale. Chelsea-manager José Mourinho havde ikke fundet plads i truppen til Andreas Christensen, mens Tottenhams Christian Eriksen trods fuld spilletid missede sit første engelske trofæ, da han og holdkammeraterne tabte 2-0.

Men dagen derpå er der dog alligevel personlige skulderklap til de to danskere. Engelske Daily Mail har således bedømt Christian Eriksen til at være sit holds bedste, eftersom han med karakteren 6,5 ud af 10 scorer højest af samtlige Tottenham-spillere.

- Ramte overliggeren tidligt i kampen efter et frispark og var Spurs’ farligste spiller i forhold til offensiven. Skabte et par muligheder, som Petr Cech tog sig ganske nemt af, lyder dommen over danskeren hos det engelske medie.

Se også: Skuffet Eriksen: Vi manglede kynismen

Selv erkendte en skuffet Eriksen over for Ekstra Bladet, at han og holdkammeraterne ikke havde ramt dagen og gennem hele affæren havde haft svært ved at skabe et fornuftigt slutprodukt ud af anstrengelserne.

- I dag (søndag, red.) synes jeg bestemt, at det handler om kynismen og rutinen. De kommer jo ikke frem til nogen chancer. Det gør vi heller ikke, men i første halvleg er det tæt på hele tiden. Så kommer de lidt tilfældigt på 2-0, og så kan de slappe af og spille primitivt, sagde Eriksen.

Med et flot forsøg på frispark var Christian Eriksen tæt på at give Tottenham føringen i begyndelsen af finalen. (Foto: AP)
Med et flot forsøg på frispark var Christian Eriksen tæt på at give Tottenham føringen i begyndelsen af finalen. (Foto: AP)

Dansker uden deltagelse
Den opfattelse af kampens forløb delte Chelseas manager José Mourinho ikke. Over for Sky Sports berettede den karismatiske frontfigur, at hans tropper havde fulgt taktikken til punkt og prikke og derfor var den rigtige vinder.

- Vi kontrollerede kampen virkelig godt. Vi vidste, vi ville være farlige på kontraer. Jeg forventede mere, men jeg mener, at vi spillede, som vi skulle i en finale, lød analysen fra Mourinho.

Mere opsigtsvækkende var imidlertid managerens udtalelser, da han skulle sætte navne på de spillere, som stod stærkest i billedet efter triumfen på Wembley. Her pegede portugiseren således på en række aktører, som end ikke havde været i spil søndag eftermiddag.

Se også: Tidligere Spurs-stjerne: Begå ikke samme fejl med Eriksen!

- For mig var man of the match Courtois, der skaffede os i finalen med en fantastisk kamp mod Liverpool i semifinalen. Man of the match var Filipe Luis. Han spillede ikke i dag (søndag, red.), men var fantastisk i kampene mod Liverpool, sagde Mourinho.

- Man of the match er Andreas Christensen, der spillede så godt mod Shrewsbury. Alle disse er man of the match i mine øjne. Måske endnu mere end John Terry og de heldige, der fik lov at spille denne finale, blev det diplomatisk konstateret.

Chelsea kunne foruden sejren på Wembley glæde sig over, at de nærmeste rivaler til Premier League-titlen, Manchester City, led nederlag til Liverpool i søndagens tidlige topkamp på Anfield. 

Overliggeren stod i vejen for Christian Eriksen i søndagens finale, men danskeren har tidligere vist sin skarphed på frispark - nyd den seneste perle her:

27 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere