FA Cup-skandale: Spillere udvandrer fra kamp

Opgøret mellem Haringey Borough og Yeovil Town blev afblæst midt i anden halvleg. Hjemmeholdets spillere forlod banen i protest over racisme

International fodbold har længe været hærget af racisme på tilskuerpladserne, og lørdag eftermiddag gjorde et engelsk hold alvor af truslerne om at forlade banen.

I den afgørende kvalifikationskamp til FA Cup'en mellem Haringey Borough og Yeovil Town valgte hjemmeholdets spillere således at udvandre, efter holdets målmand Douglas Pajetat blev udsat for racistiske tilråb, skriver BBC.

Artiklen fortsætter under billedet..

- Beklager den sene opdatering, men vi ville være sikre på at give den korrekte information. Kampen er afblæst på grund af racistiske tilråb.Forfærdelig eftermiddag, skriver klubben i et tweet.

- Det skal dog siges, at 99,9 procent af Yeovils fans også er forfærdede over, hvad der skete, lyder det videre.

På Yeovil Towns Twitter-konto kan man se, at begge holds spillere vendte retur til banen som et symbol på solidariet, men kampen blev altså ikke genoptaget.

Artiklen fortsætter under tweetet..

Episoden skete, da Yeovil Town fik tilkendt et straffespark. I forbindelse med afviklingen blev hjemmeholdets målmand ramt af kasteskyts og udsat for racisme. Britiske BT Sport skriver desuden, at der blev spyttet på målmanden.

Yeovils Rhys Murphy scorede på straffesparket, hvorfor stillingen var 1-0 til gæsterne, da kampen blev afbrudt.

Det er uvist, hvordan opgøret nu skal færdigspilles. Vinderen sikrer sig adgang til første runde i den tradtionsrige engelske FA Cup.

Det er få dage siden, at Englands EM-kvalifikationskamp blev afbrudt to gange, da de mødte Bulgarien på udebane. Ved den lejlighed var det bulgarske fans, der optrådte racistisk over for de engelske spillere.

Se også: Skandale rammer spansk landshold: Ville have kvinder på hotel

Se også: Eriksen helt ude i ny Tottenham-nedtur

Daniel Pedersen forsøgte at holde humøret højt, da han var alvorligt syg. Foto: Privatfoto Sport og Spil Daniel var en lur fra at dø

41 kommentarer
Vis kommentarer