FCM-ejer svinger pisken i England

Brentford skal have ny manager til sommer, selv hvis en oprykning til Premier League lykkes

Den britiske rigmand Matthew Benham kan få en stor sæson med sine to klubber: Brentford kan rykke op i Premier League, og FC Midtjylland ligger til at vinde DM-guld. (Foto: Ernst Van Norde).
Den britiske rigmand Matthew Benham kan få en stor sæson med sine to klubber: Brentford kan rykke op i Premier League, og FC Midtjylland ligger til at vinde DM-guld. (Foto: Ernst Van Norde).

Den britiske rigmand Matthew Benham, som ejer både FC Midtjylland og Brentford, har besluttet, at hans engelske succesklub skal have ny manager til sommer.

Manager Mark Warburton får lov til at gøre sæsonen færdig, inden han og assistenten David Weir er fortid i klubben, der bejler til oprykning til Premier League.

Selv hvis en oprykning til Premier League bliver en realitet, er duoen færdig i klubben, siger Benham. Også sportsdirektør Frank McParland skiftes ud til sommer.

FCM-rigmand var tæt på købe belgisk klub

- Det er vanskeligt at forsøge at gennemføre forandringer, især når tingene synes at gå så godt, siger Benham, hvis langsigtede mål er at få Brentford til at blive en fast del af Premier League.

Mark Warburton blev manager for klubben i december 2013, da Brentford spillede i den tredjebedste række. Han sikrede Brentford oprykning til The Championship - den næstbedste række - og her går det ganske godt i denne sæson.

Brentford er på syvendepladsen blot ét point fra en playoff-plads, hvor nummer tre til seks spiller om en enkelt billet til Premier League. Klubben har syv point op til en direkte oprykningsplads.

Rigmænd tager magten i dansk fodbold

Det er uvist, hvilke ændringer Benham specifikt går efter at indføre i Brentford, men han og den sportslige ledelse har talt om emnet, og parterne er ikke enige om klubbens videre udvikling, skriver Brentford på sin hjemmeside. Derfor skiftes der ud til sommer.

Benham kan få en stor sommer med sine to klubber. Mens Brentford bejler til Premier League, så fører FCM Superligaen, som genoptages i denne weekend efter den lange vinterpause.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær