Første gang i 22 år: Pinlig United-halvleg

Manchester United slap billigt med et nederlag på 1-3 til lokalrivalen. Det var første gang i næsten 23 år, at United på hjemmebane indkasserede tre mål allerede før pausen

Kongemål! Bernardo Silva brager Manchester City foran i derbyet. Video: Discovery Networks Danmark

Manchester City har vundet den engelske Liga Cup de seneste to år, og klubben er godt på vej mod endnu en finale i "den lille" pokalturnering, der officielt hedder EFL Cup.

Der var klasseforskel, da City på udebane vandt 3-1 i første semifinaleopgør mod lokalrivalen Manchester United. Det er svært at forestille sig, at Josep Guardiolas mænd skal sætte det forspring over styr i returkampen.

Det er første gang i mere end 22 år, at Manchester United har indkasseret tre mål allerede i første halvleg hjemme på Old Trafford.


Manchester United blev udspillet før pausen og skal prise sig lykkelig for, at det ikke gik værre mod et sprudlende City-hold i fuld kontrol.

United-manager Ole Gunnar Solskjær havde valgt et hold, der blandede etablerede navne med unge talenter. Men som enhed var hjemmeholdet overmatchet fra start og bagud 0-3 ved pausen.

Bernardo Silva åbnede scoringen i 17. minut, da han flot sendte bolden op i modsatte målhjørne.

Uniteds bagkæde blev igen og igen fanget i uorden, og efter 33 minutter gik det galt. Bernardo Silva fandt Riyad Mahrez med en præcis fremlægning og algerieren kunne let fordoble Citys føring.

Marcus Rashford og Manchester United var bagud med tre mål allerede ved pausen. Foto: Peter Powell/Ritzau Scanpix
Marcus Rashford og Manchester United var bagud med tre mål allerede ved pausen. Foto: Peter Powell/Ritzau Scanpix

Kort efter begyndte det at ligne en regulær ydmygelse af hjemmeholdet. Kevin De Bruyne slap let igennem i venstre side, og hans indlæg ramte Uniteds Andreas Pereira og hoppede i mål til et selvmål.

Det blev en smule bedre for Manchester United i anden halvleg, hvor gæsterne da heller ikke brugte unødige kræfter midt i et travlt program.

Marcus Rashford fik endda reduceret til 1-3 20 minutter før tid, da han blev spillet fri af Mason Greenwood.

Scoringen ændrede dog ikke det store på kampbilledet. City forsøgte at få tiden til at gå uden for mange sværdslag, og United savnede kvaliteten til at sætte lokalrivalen under pres.

Der er returkamp på Etihad Stadium 29. januar, mens finalen spilles på Wembley 1. marts.

Pinligt United-selvmål - se det her:

Nani afslører, at de gerne måtte drikke ved jul og nytår i Manchester United. Foto: Tim Hales/Ritzau Scanpix Premier League Mødte fuld op til træning i United

Det er blevet en dyr omgang for Chelsea at fyre Antonio Conte. Foto: Owen Humphreys/AP Premier League Fyring koster storklub gigantisk beløb

Tre Brøndby-fans blev overfaldet og røvet efter klubbens kamp mod FC København i Parken 12. august 2018. Foto: Anthon Unger. Sport og Spil Syv risikerer fængsel: Røvede og trampede på Brøndby-fan

Liverpool har været helt suveræne i denne sæson. De slog i julen deres nærmeste forfølger, Leicester, 4-0 på udebane, og det fik smilene frem hos Henderson, Alexander-Arnold og Robertson. Foto: Andrew Yates/Ritzau Scanpix Sport og Spil Bedste nogensinde? Liverpool jagter udødelighed

26 kommentarer
Vis kommentarer