Her må tilskuerne komme tilbage

Sidste spillerunde i Premier League bliver med tilskuere, hvis genåbningsplan i Storbritannien holder

Premier League-klubberne kan sandsynligvis have op til 10.000 tilskuere til den sidste runde i maj. Foto: CLIVE BRUNSKILL/Ritzau Scanpix
Premier League-klubberne kan sandsynligvis have op til 10.000 tilskuere til den sidste runde i maj. Foto: CLIVE BRUNSKILL/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Sportsfans i Storbritannien vil formentlig med stor spænding se frem mod 17. maj.

Det er nemlig datoen for, hvornår de igen vil have mulighed for at komme ind på tribunerne og se deres favorithold, hvis den seneste plan for genåbningen af Storbritannien holder.

Det siger premierminister Boris Johnson på et pressemøde mandag, hvor han præsenterede fire etaper for lempelser af coronarestriktioner i Storbritannien. Det skriver AFP, BBC og Sky Sports.

Det er fortsat ikke afgjort, hvor stor en del af haller og stadioners tilskuerkapacitet, der må udnyttes fra 17. maj, men det bliver ikke med fyldte tribuner.

Aktuelt forventer man, at 1000 tilskuere vil være tilladt til indendørs sportsbegivenheder, mens 4000 tilskuere vil have adgang til udendørs sportsbegivenheder.

Fodboldstadioner med en kapacitet på over 40.000 tilskuere må lukke 10.000 tilskuere ind, mens mindre fodboldstadioner må besætte hvert fjerde sæde.

Hvis datoen holder, vil der være tilskuere på tribunerne til sæsonens sidste spillerunde i fodboldens Premier League 23. maj.

Forud for tilskuernes officielle tilbagevenden forventes der at blive lavet flere tilskuerforsøg, blandt for at blive klogere på om det giver mening at have endnu flere tilskuere samlet.

Både Liga Cup-finalen 25. april og FA Cup-finalen 15. maj forventes at blive en del af forsøgene. Her håber man at kunne fylde en tredjedel af Wembleys kapacitet, hvilket vil betyde, at cirka 30.000 tilskuere vil kunne se de to pokalfinaler fra nærmeste hold.

Der har ikke været tilskuere til sportsbegivenheder i Storbritannien siden december.

I en kort periode havde det været tilladt at have mellem 1000-4000 tilskuere til sportsbegivenheder i Storbritannien, hvis de lokale smittetal var lave.

I Danmark er der kun få tilskuere på stadion. Tidligere lancerede Divisionsforeningen og DBU en kampagne for afvikling af fodboldkampe med flere tilskuere.

FC Midtjylland på rov i FCK

AGF i uvejr efter Helmigs stadiontur

47 landskampe: Nu er han tiltalt i børneporno-sag

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind