Hylder pilot efter helikopter-tragedien: Aldrig set noget lignende

Ifølge øjenvidne reddede pilot mange menneskeliv i ulykke, hvor han selv og Leicester-ejer er blandt de dræbte

Søndag strømmede fans og andre indbyggere i Leicester til King Power Stadium, hvor der blev nedlagt blomster (Video: SNTV / AP)

Chokket ulmer stadig i Leicester og Thailand efter den grufulde helikopter-ulykke, som lørdag aften kostede Leicester-ejer Vichai Srivaddhanaprabha og fire andre livet.

Vanen tror ville den thailandske rigmand forlade forlade King Power Stadium, hvor han netop havde set Kasper Schmeichel og co. spille 1-1 med West Ham, i sin private helikopter.

Se også: Mørk dag for engelsk fodbold - fan død under kamp

Men straks efter, at den var gået i luften, udbrød en brand, som forårsagede styrtet, hvor helikopteren smadrede mod jorden på en parkeringsplads uden for stadion.

En mand bliver fotograferet foran et vægmaleri af Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: AP
En mand bliver fotograferet foran et vægmaleri af Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: AP
 

Ombord på helikopteren var der fem personer, der alle omkom, men det kunne dog være gået meget værre, hvis det ikke havde været for piloten, Eric Swaffer .

Ifølge Dan Cox, som er fotograf hos Sky Sports, sørgede han med sin sidste handling nemlig for at manøvrere den brændende helikopter væk fra menneskemængden, der var på vej hjem fra fodboldkampen.

- Jeg hørte helikopteren, da jeg kom fra stadion. De er jo fantastiske maskiner, og så gik jeg videre og tænkte, at næste gang jeg så op, ville den være over mit hoved, fortæller han Sky News.

- Det næste, jeg ser, er, at den spinner. Den er helt ude af kontrol og spinner bare konstant. Jeg har aldrig set noget lignende.

Det er vanskeligt at forestille sig, at et menneske kan overleve det brutale helikopter-styrt. Foto: ritzau Scanpix
Det er vanskeligt at forestille sig, at et menneske kan overleve det brutale helikopter-styrt. Foto: ritzau Scanpix

Ulykkesstedet set fra luften. Foto: AP
Ulykkesstedet set fra luften. Foto: AP
 

Men selv om maskinen var på vej mod jorden og den uundgåelige katastrofe, formåede piloten at minimere antallet af dræbte og sårede.

- Jeg ved ikke, hvordan piloten gjorde det, men tilsyneladende formåede han at sænke helikopterens rotation, så den drev hen i hjørnet af parkeringspladsen, forklarer Dan Cox, som fortæller, at piloten ikke var den eneste helt udenfor King Power Stadium.

To betjente trodsede således hensynet til eget helbred i et forsøg på at få tilskadekomne ud af den brændende helikopter. Men de måtte til sidst opgive, fordi flammerne var for kraftige.

- I min opfattelse var piloten en helt, og de to betjente, der også forsøgte at hjælpe, de er også helte. Det kunne være gået så meget værre, hvis piloten ikke havde handlet, som han gjorde, lyder det fra øjenvidnet.

En Leicester-fan beder for Vichai Srivaddhanaprabha og de øvrige, som var om bord på helikopteren. Foto: AP
En Leicester-fan beder for Vichai Srivaddhanaprabha og de øvrige, som var om bord på helikopteren. Foto: AP
 

Søndag strømmede fans og andre indbyggere i Leicester til King Power Stadium, hvor der blev nedlagt blomster, mens der blev afholdt et minuts stilhed på de øvrige Premier League-stadions.

Leicester aflyste søndagens træning, og har ifølge Sky Sports søgt om at få tirsdagens Carabao Cup-kamp mod Southampton udsat grundet ulykken.

Helikopteren brændte helt ud efter styrtet. Foto: Ben Stansall Premier League - 28. okt. 2018 - kl. 16:22 Tavshed om helikopterstyrt: Politiet skal bruge mere tid

Redningsfolk var hurtigt til stede ved uheldet. Foto: JOE GIDDENS Premier League - 28. okt. 2018 - kl. 13:24 Efter voldsom ulykke: Leicester-træner afkræfter helikopter-rygte

Vichai Srivaddhanaprabha styrtede lørdag ned med sin helikopter efter en Leicester-kamp. Foto: Joe Giddens/PA/Ritzau Scanpix Premier League - 27. okt. 2018 - kl. 22:12 Medie: Ejer var ombord i helikopter-styrt - politiet fortsat tavse

Smuk gestus - et minuts stilhed på Old Trafford: