Jack Charlton er død - 85 år gammel

Den engelske fodboldlegende døde i sit hjem efter et længere sygdomsforløb

Han var med på det succesrige engelske landshold, der sikrede sig verdensmesterskabet i 1966 og har efterfølgende skrevet sig ind i det engelske historiebøger.

Jack Charlton vil altid være en af heltene fra Englands største fodboldbedrift til dato, og han er i sagens natur en af legenderne fra en tid, som engelske fodboldfans stadig drømmer sig tilbage til.

Men nu er Jack Charlton ikke længere blandt os. Fredag sov den 85-årige legende nemlig stille ind i sit hjem efter et længere sygdomsforløb. Det fortæller familien selv, beretter flere engelske medier.

Charlton var noget så unikt som en 'en-klubs-mand' idet han i hele sin karriere kun tørnede ud for Leeds United, hvor han opnåede hele 773 officielle kampe for klubben i sine 23 år som aktiv fodboldspiller.

Han bliver af mange anset som en af de bedste midterforsvarere igennem tiden, og hans klub Leeds begræder da også dagens triste nyhed.

Jack Charlton vandt det engelske mesterskab med Leeds i 1969, og han stoppede sin aktive karriere et par år efter i 1973, hvorefter han indledte en manager-karriere, som blandt andet så ham være landstræner for Irland i ti år.

Han var landstræner for det måske bedste irske landshold nogensinde, og var manden, der sikrede landet adgang til dets første slutrunder, hvor Irland kom til EM i 1988 og til VM i både 1990 og 1994.

Han stoppede i 1996, da Irland ikke sikrede sig adgang til EM-slutrunden i 1996. Senere blev Jack Charlton udnævnt til æresborger i Irland.

Jack var storebror til Bobby Charlton, som er et ligeså stort fodboldnavn som sin bror og i øvrigt fortsat er i live.

Jack Charlton løfter her FA Cup-trofæet i 1972. Foto: Ritzau Scanpix
Jack Charlton løfter her FA Cup-trofæet i 1972. Foto: Ritzau Scanpix

Se også: Ferrari-mistanken breder sig

38 kommentarer
Vis kommentarer