Kaos om forsvunden fodboldspiller: Nu kæmper de om millioner

Et juridisk slagsmål ser ud til at have taget sin begyndelse i kølvandet på angriberen Emiliano Salas tragiske skæbne

Allerede kort efter Salas forsvinden stod det for mange klart - inkl. hans nye arbejdsgiver - at de ikke ville få ham at se igen. Video: AP/SNTV

Det er ikke mere end et par uger siden, at angriberen Emiliano Sala var på vej hjem til sin nye klub Cardiff efter en smuttur i Nantes, hvor han sagde farvel til sine gamle holdkammerater.

Det store millionskifte til Premier League skulle være det næste store skridt i karrieren, men sådan forløb det som bekendt ikke.

Privatflyet, der blev fløjet af piloten David Ibbotson, styrtede ned over Den Engelske Kanal, og selvom ingen af de to skæbner endnu officielt er blevet bekræftet, formodes de begge døde.

Og nu lader det til, at de første skridt i et retsligt efterspil har taget sin begyndelse. Cardiff købte Sala for knap 127 millioner kroner i Nantes, men man valgte ikke at overføre den første rate, mens undersøgelserne af ulykken stadig pågik.

Ifølge det engelske medie Sky Sports har Nantes nu forlanget et beløb i underkanten af 50 millioner kroner overført af Cardiff med øjeblikkelig virkning. En melding, der er blevet overleveret af den franske klubs advokater.

Cardiff mener dog stadig, der er mange ubesvarede spørgsmål omkring ulykken, skriver mediet. Blandt andet ejerskabet af det lille privatfly. Flyet prøvede angiveligt at lette hele tre gange, før det lykkes, og den omstændighed er også noget, der bekymrer Cardiff.

Derfor lader det ikke til, at pengene frivilligt skifter hænder.

Forsøges bjærget
Senest blev vraget af det lille Piper Malibu-fly lokaliseret af en delvist privatfinansieret eftersøgning, som Salas familie havde igangsat efter at have modtaget økonomiske bidrag fra blandt andet flere fodboldsstjerner. Her kunne eftersøgerne spotte et lig inde i flyvraget, men endnu er ingen identificeret.

Flyvraget blev fundet tidligere på ugen. Foto: Ritzau Scanpix
Flyvraget blev fundet tidligere på ugen. Foto: Ritzau Scanpix
 

- Vi er i gang med at forsøge at bjærge liget. Hvis vi lykkes, vil vi overveje, om det vil være muligt at bjærge vraget også. Stærke strømme i området betyder, at vi kun kan arbejde i begrænsede perioder i løbet af dagen, og det gør processen yderst langsom, udtalte de engelske luftfartsmyndigheder (AAIB, red.) tidligere.

Fodbold Hjerteskærende foto: Her venter hund på forsvundet fodboldstjerne

Emiliano Sala i aktion for Nantes. Det skulle blive hans sidste klub. Foto: Stephane Mahé/AFP Premier League Nyt fund i Sala-fly: Et lig er dukket op

Emiliano Sala var på vej hjem til sin nye klub Cardiff, da hans fly forsvandt. Foto: Ritzau Scanpix Intl. fodbold Familiens mareridt efter fly-fund: - Jeg er desperat

Cardiff-kaptjan Sol Bamba og Arsenal-anfører Mesut Özil lagde blomster i midtercirklen til ære for Emiliano Sala og den pilot, som forsvandt på vej over Den Engelske Kanal for otte dage siden. Foto: IAN KINGTON/Ritzau Scanpix Premier League Se billederne: Rørende hyldest til forsvunden angriber

Emiliano Sala i aktion for Nantes. Det skulle blive hans sidste klub. Video: AP/SNTV

1 kommentar
Vis kommentarer