Knust af de gamle venner - Lang vej for Bendtner

Arsenal og Nicklas Bendtner var chanceløse mod Arsenals andethold i Liga Cup'en

Følg Engelsk fodbold

NOTTINGHAM (Ekstra Bladet): Mission 'Reboot Bendtner' kommer til at tage tid.

Den danske angriber fik i hvert fald i aftes førstehåndsindtryk af hvor meget arbejde det kommer til at tage for at få karrieren tilbage på sporet.

Nottingham Forest manager Philippe montanier valgte at give Bendtner sin første start, da hans gamle klub, Arsenal, kiggede forbi City Ground i EFL Cup - bedre kendt som League Cup - i et opgør som de reservespækkede gæster vandt 4-0.

For 11 år siden var det netop League Cup, hvor Nicklas Bendtner fik sine første minutter som Arsenal-spiller. En håbefuld 17-årig angriber blev sendt i aktion i slutfasen mod Sunderland.

Så god var Bendtner: Kan han komme tilbage?

Arsene Wenger forbliver tro mod den filosofi som tilbage i 2005 gav Nicklas Bendtner chancen. Det Arsenal-mandskab som Nottingham Forest var oppe mod tålte ingen sammenligning med mandskabet, der i weekenden slog Hull i Premier League.

Men trods teenagere som Ainsley Maitland-Niles og Jeff Reine-Adelaide blandt Gunners' første 11, så var Nottingham Forest slet ikke på niveau.

Nicklas Bendtner må især have kigget på tempoet og skarpheden i både pasninger og driblinger og indset, at Championship ikke bliver en nem genvej til Premier League.

Danskeren skal ikke lastes niveau-forskellen. Nicklas Bendtner, som modtog det største jubelbrøl af samtlige spillere, da opstillingerne blev læst op. En varm modtagelse som også Arsenal-tilhængerne tog del i Nicklas Bendtner viste sig kampen igennem blandt de mest initiativrige Forest-spillere. Kølig i boldmodtagelserne. Med erfaringen til lige at vente på det rette tidspunkt til at slå den rigtige pasning.

Og det kunne være blevet rigtig sjovt hvis Bendtners pasning til en helt fri Patjim Kasami var blevet omsat efter fortjeneste efter ti minutter..

 

Nu blev det meste af spændingen i kampen elimineret, da mega-indkøbet Granit Xhaka huggede til fra omkring 30 meter. Arsenal lagde stille og roligt på i løbet af opgøret, hvor Lucas Perez både scorede på straffe og siden øgede på et solo-gennembrud.

Set med danske øjne var det imidlertid opløftende at se hvordan Nicklas Bendtner nærmest bankede den spillemæssige rust af minut for minut.

Timingen i tæmningerne blev skarpere og skarpere. Vendingerne lige så.

Det blev til 80 minutter inden en mindre forstrækning i låret tvang ham ud. Og med tanke på, at han sidst spillede en kamp fra start, da EM røg mod Sverige, så er han kommet utrolig langt.

Sangene fra de tilfredse Arsenal-fans endte til sidst også med at hylde Nicklas Bendtner.

Om to uger er der VM-kval mod Polen. Det er Nicklas Bendtner næppe langt nok fremme til - men det varer ikke længe før han atter er der.

Ekspert: Sådan slipper du af med ’Lord’, Bendtner!

Bendtner: Jeg er blevet klogere

Det sagde Bendtner for ti år siden: Interviewet han (ikke) fortryder

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.