Knust fodbold-stjerne har mistet alt: - Hvorfor gør de det her mod mig?

Den tidligere fodboldspiller Nwankwo Kanu, der var en del af det uovervindelige Arsenal-hold, har fået beslaglagt alle sine præmier

I Arsenal var Kanu en stor stjerne. Foto: Ritzau Scanpix
I Arsenal var Kanu en stor stjerne. Foto: Ritzau Scanpix

Engang var han del af det uovervindelige Arsenal-hold, der gik ubesejret gennem 2003/2004-sæsonen i Premier League, men nu er han knækket.

Den nigerianske fodboldlegende Nwankwo Kanu, der i dag har rundet 42 år, har nemlig mistet alle sine præmier.

Det fortæller han til Premium Times.

Kanu er havnet i en juridisk clinch med de nigerianske myndigheder vedrørende et hotelkompleks, som han ejer i den nigerianske by, Lagos.

Den tidligere fodboldspiller havde aftalt med myndighederne, at ingen måtte være i bygningen, mens retssagen står på, hvorfor han troede, at alt var relativt fredeligt.

Men sådan skulle det ikke gå.

Alle præmier er væk. Privatfoto
Alle præmier er væk. Privatfoto
 

Alexandre Lacazette, som Arsenal har skrevet kontrakt med, er et af de 100 talenter på listen. Foto: AP Sport og Spil De var de 100 største talenter: Hvem toppede, hvem floppede og hvem endte i Superligaen?

Under et ophold i London blev Kanu informeret om, at ’ukendte mennesker’ havde beslaglagt alt på hotellet, hvor Arsenal-ikonets trofæer, medaljer og andre priser var placeret.

Heriblandt medaljer fra en Champions League-sejr, UEFA Cup, FA-Cup samt en OL-medalje og den olympiske fakkel, som han løftede ved OL i London 2012.

- Det er sandt. De har taget alt. Kanu blev knust, da han fik det at vide, siger hans ven Shina Philips til Premium Times.

Selv siger Kanu:

- De brød ind i mit hotel uden domstolens tilladelse og tog alt. Det er så uretfærdigt. Hvorfor gør de det her mod mig? Hvorfor bliver jeg, der har gjort alt for vores land, og som har legendestatus på vores landshold, behandlet på den måde? Jeg forstår det ikke, siger han.

Nwankwo Kanu spillede mere end 100 kampe for Arsenal mellem 1999 og 2004.

Det egentlige gennembrud i europæisk fodbold fandt dog sted i årene forinden, hvor han vandt tre hollandske mesterskaber med Ajax - og blev skiftet ind i Champions League-finalen i 1995, hvor Ajax' unge kuld af spillere sensationelt slog AC Milan 1-0.

Året efter skiftede han til Inter efter at have ført Nigeria til olympisk guld i Atlanta, hvor hans hjerteproblemer dog blev kendt, og han måtte gennemgå en operation, hvilket spolerede hans første sæson. Han sad på bænken i hele kampen, da Inter i 1998 vandt UEFA Cup-finalen over Lazio med 3-0 - og blev generelt aldrig nogen succes i Italien, hvorfor han i 1999 skiftede til Arsenal.

Pione Sisto i selskab med Mathias 'Zanka' Jørgensen og Jens Stryger Larsen under træningen i Helsingør. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix VM 2018 Dansker i stærkt selskab: De får det det store VM-gennembrud

Humøret var lavt i den portugisiske klub efter nederlaget i Madrid. Siden blev det værre. Foto: AP. Europa League Vanvid! Storklub sætter hele truppen i skammekrogen

Foto: All Over Press Engelsk fodbold Ekskonens brøler: Fodboldlegende mister sine værdifulde minder

Premier League Fans gik amok: Nu strammer presset bundklub grebet

42 kommentarer
Vis kommentarer