Annonce:
Annonce:

Lasse Vibe er glad for computer-accept

- Det er muligt, computeren vil sige, jeg ikke er god nok til Premier League, men det har ikke fyldt noget i mine overvejelser, siger Lasse Vibe om fremtiden i Brentford

Lasse Vibes sublime spil har sikret ham en plads i landsholdstruppen.
Lasse Vibes sublime spil har sikret ham en plads i landsholdstruppen.
Annonce:
Følg Fodbold

Dansk landsholdsspiller og topscorer i Allsvenskan. Alene det burde vidne om tilstrækkelig kvalitet til at skifte til Englands næstbedste fodboldrække.

Men Brentford gør tingene anderledes. Attraktive Lasse Vibe skulle også godkendes af Brentford- og FC Midtjylland-ejer Matthew Benhams berømte statistikcomputer, før danskeren i juli kunne booke fly til London og underskrive en kontrakt.

Vibe på tavlen i Brentford-nederlag

- Det føles fint at vide, at computeren har godkendt mig. Så er det ikke kun den fodboldfaglige vurdering, så er det også statistikker og sådan nogle ting, siger Vibe.

Han fortæller, at det spillede en vigtig rolle, at danskerne Rasmus Ankersen (sportsdirektør) og Flemming Pedersen (spillerudvikler) er i klubben.

Annonce:

- Det har gjort dialogen og kendskabet lidt lettere, og Brentford har måske også været lidt mere sikker på mig som spiller. Så på den måde har det været afgørende, at Rasmus har et indgående kendskab til dansk fodbold.

- Det er også fedt at have nogle i hverdagen at vende tingene med. Det har gjort det lettere at falde til, siger Vibe.

Gentagne gange har Vibe slået fast, at han vægter personlige forhold for familien langt højere end økonomisk attraktive tilbud, som blandt andet er kommet fra Kina.

Indtil videre er han også meget glad for skiftet til Brentford, selv om det betyder, at han har givet afkald på drømmen om europæisk fodbold med IFK Göteborg.

Landsholdsspiller: Sådan er transfervinduet indefra

- Det er en anderledes familiemæssig udfordring, end Sverige var, men min familie er faldet godt til i London, som er en fed by med uendelige muligheder.

- Sportsligt er det endnu et skridt op for mig. Jeg bliver matchet på et højere niveau, og jeg har mulighed for at nå længere i min karriere.

Annonce:

- Det er på mange måder træls at sige farvel til Europa League- og mesterskabskampe, men når jeg har vejet det hele op, har jeg været villig til at gå på kompromis med det for at få nogle andre ting, siger Vibe.

I forhold til Sverige er tempoet og det tekniske niveau i The Championship væsentligt højere, mens det taktiske område halter en smule, vurderer Vibe.

Klubben har ambitioner om at rykke op i Premier League denne sæson, og sker det, tror Vibe på, at han er dygtig nok til at følge med op i verdens måske stærkeste liga.

- Det er muligt, computeren vil sige, jeg ikke er god nok til Premier League, men det har ikke fyldt noget i mine overvejelser. Jeg ved, hvad jeg står for, og jeg kan sagtens gøre mig gældende, selv om klubben køber nye spillere og øger konkurrencen, siger Vibe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: