Liverpool-spiller tog kvælertag på kæresten: Her er dommen

Liverpool-forsvareren Jon Flanagan har fået sin straf, efter at han overfaldt sin kæreste i forbindelse med en bytur i december

Liverpool-spilleren Jon Flanagan har de seneste par måneder være i mediernes søgelys  - og ikke for det positive.

Forsvarsspilleren blev i slutningen af december sigtet for at overfalde sin kæreste i forbindelse med en bytur, og senere indrømmede han da også alle anklagerne.

Den 25-årige Premier League-spiller risikerede maksimalt seks måneders fængsel for forseelsen, hvor han blandt andet tog kvælertag på sin kæreste. Men nu kan Jon Flanagan ånde lettet op.

Under et retsmøde i Liverpool i onsdag blev det besluttet, at Liverpool-spilleren bliver straffet med 12 måneders samfundstjeneste, 15 timers rehabilitering og 40 timers ubetalt samfundsarbejde - og dermed slipper han for fængselsstraf.

Jon Flanagan ses her uden for retslokalet i Liverpool. Foto: AP/Peter Byrne
Jon Flanagan ses her uden for retslokalet i Liverpool. Foto: AP/Peter Byrne
 

Dommeren lagde vægt på, at Jon Flanagan ikke tidligere er blevet straffet, og derfor fortjente han ikke er hårdere straf.

- Du er en ung mand, der ikke har været i problemer før. Og derfor er det også sørgeligt, du er endt her i dag på grund af din opførsel. Du har sagt, at du ikke kan huske noget fra hændelsen, hvilket siger mig, at du må have været meget fuld, sagde dommer Wendy Lloyd ifølge Liverpool Echo.

Hændelsen, der skete efter en bytur den 22. december i Liverpool, blev fanget af overvågningskameraer.

Billederne viste, at de parret begyndte at skændes, hvorefter Flanagan tog fat om halsen på sin kæreste og smed hende på fortovet. Da hun prøvede at komme op og stå igen, tog Liverpool-spilleren igen kvælertag på sin kæreste og kastede hende denne gang op mod en hus-mur, hvorefter han sparkede hende i ryggen.

Liverpool FC udsendte en pressemeddelelse kort efter dommen, hvor de gjorde klart, at spilleren havde skadet ham selv og klubben.

- Vi tager stærkt afstand fra hans opførsel. Han har ødelagt sit eget omdømme og skadet Liverpools. Og det har vi som klub udtrykt klart for ham. Vi vil som klub undersøge, hvad den interne straf skal være for denne hændelse og dom, skriver de.

Flanagans kæreste Ms Wall har ikke ønsket at vidne i sagen. Ifølge Liverpool Echo er de to stadig et par og forsøger at få forholdet til at fungere.

Liverpool-spiller sigtet for overfald

Liverpool-spiller risikerer fængsel: Indrømmer overfald på sin kæreste