Overgreb på 15-årig: Eks-landsholdsspiller fri før tid

Den tidligere landsholdsspiller Adam Johnson kan ifølge engelsk medie se frem til at blive løsladt senere på måneden

Adam Johnson på vej til retten med sin daværende partner Stacey Flounders i 2016. Foto: Ritzau Scanpix
Adam Johnson på vej til retten med sin daværende partner Stacey Flounders i 2016. Foto: Ritzau Scanpix

Seks år bag tremmer.

Sådan lød dommen til den tidligere engelske landsholdsspiller Adam Johnson, da han i marts 2016 blev dømt for seksuel omgang med en 15-årig pige og for såkaldt grooming, der handler om at manipulere et andet menneske.

Men nu lader det til, at den tidligere Manchester City-, Sunderland- og Middlesbrough-spiller efterhånden kan se en ende på sit fængselsmareridt.

Ifølge engelske The Sun er det planen, at Adam Johnson løslades 22. marts i år, og dermed slipper han med godt og vel tre års afsoning - altså halvdelen af dommen.

Det er ikke atypisk, at gerningsmænd ender med ikke at afsone hele den straf, de bliver idømt. Ifølge de engelske myndigheder er det normal procedure, at man automatisk løslades, når halvdelen af straffen er afsonet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Adam Johnson i selskab med Wayne Rooney og James Milner under en af Johnsons 12 landskampe for Three Lions. Foto: AP
Adam Johnson i selskab med Wayne Rooney og James Milner under en af Johnsons 12 landskampe for Three Lions. Foto: AP

Overfaldet i fængslet
Johnson erkendte under retssagen at have kysset pigen og manipuleret hende, men afviste at have begået yderligere seksuelle overgreb.

Det var på forhånd ventet, at Adam Johnson som feteret Premier League-spiller ville få det svært bag tremmer - særligt med et overgreb på en mindreårig pige på samvittigheden.

Allerede få måneder efter fængslingen løb de første historier da også ind om, at han blev overfaldet i fængslet efter nogle uoverensstemmelser med en medinsat.

Adam Johnson spillede 12 landskampe for England og var fortsat en profil for den daværende Premier League-klub Sunderland, da han i februar 2016 erkendte sig skyldig i to forhold - og efterfølgende blev fyret i klubben. Ligesom også Adidas rev sponsorkontrakten med Johnson i stykker.

Ifølge The Suns oplysninger skulle 31-årige Adam Johnson være fuldt bevidst om, at han ikke har en fremtid i engelsk fodbold.

Indtil sin løsladelse sidder han spærret inde i fængslet HMP Moorland i South Yorkshire.

Adam Johnson i aktion for Sunderland. Han blev fyret i februar 2016. Foto: AP
Adam Johnson i aktion for Sunderland. Han blev fyret i februar 2016. Foto: AP
 

Nicki Bille udeblev fra retten på grund af sygdom, oplyste hans forsvarer. Foto: Linda Johansen Dansk fodbold Billes retssag udskudt til slutningen af april

Adam Johnson fik for nylig seks år bag tremmer efter seksuel omgang med en mindreårig. Nu har han fået tæv i fængslet.  (Foto: REX) Premier League Sex-dømt fodbold-profil tæsket i fængslet

Den skandaleramte Adam Johnson vil have sin dom reduceret. (Foto: AP) Premier League Adam Johnson appellerer dom for sex med mindreårig

For Jonas Kamper udløste faderens pludselig død en sorg, som han skulle have været bedre til at udtrykke. Nu udgiver hans søster en bog, hvor hans følelser er gengivet. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Fodboldstjerne mistede far: Det skal være okay at sørge