Overraskende udvikling: Ny vikar i United

Den gamle målkonge er tilsyneladende foretrukket frem for fransk landstræner og Michael Carrick, der tidligere på tirsdagen var den store favorit

Jose Mourinhos midlertidige afløser i United ser alligevel ikke ud til at blive Michael Carrick. Foto: AP
Jose Mourinhos midlertidige afløser i United ser alligevel ikke ud til at blive Michael Carrick. Foto: AP

Det er kun et spørgsmål om timer og minutter og ikke dage, før spillerne fra Manchester United vil få at vide, at den gamle målkonge Ole Gunnar Solskjær vender tilbage til Old Trafford.

Den 45-årige nordmand vil ifølge en eksklusiv nyhed i den lokale avis, Manchester Evening News, allerede sent tirsdag aften blive præsenteret som den midlertidige afløser for den fyrede Jose Mourinho.

- Kilder har fortalt Manchester Evening News, at spillerne forventer at blive informeret tirsdag aften om Solskjærs ansættelse, lyder det i avisen.

Nordmanden, som lige nu holder pause med Molde, er blevet foretrukket frem for en anden tidligere Manchester United-spiller den tidligere franske landstræner og Paris Saint Germain-træner Laurent Blanc.

Hvis nyheden holder vand, vil Ole Gunnar Solskjærs første opgave blive torsdag mod hans tidligere klub, Cardiff.

Men hvem skal være permanent United-manager? - Jeg siger Guardiola i protest, lyder det i artiklen her

Ole Gunnar Solskjær har tidligere været reserveholdstræner i Manchester United. Foto: Thomas SJørup/Polfoto
Ole Gunnar Solskjær har tidligere været reserveholdstræner i Manchester United. Foto: Thomas SJørup/Polfoto
 

Den lokale Manchester-avis er ikke alene om at bringe Ole Gunnar Solskjær i spil som vikar.

Flere andre britiske medier skriver det samme, og nordmanden skulle blandt andet været spottet på Old Trafford i oktober til Champions League-opgøret mod Juventus i selskab med Manchester Uniteds vicepræsident, Ed Woodward, som efter sigende skulle være den stærke mand i kriseramte storklub.

Siden 2015 har Ole Gunnar Solskjær stået i spidsen for Molde, men efter at være stoppet som spiller i Manchester United efter 235 kampe og 91 mål var han i tre sæsoner træner for Manchester Uniteds reservehold fra 2008 til 2011.

Nordmandens nuværende klub er tavs som graven, men norsk fodbold holder pause indtil 31. marts, og da Premier League slutter midt i maj, vil det ikke være mere halvanden måned, at Molde skal spille turneringskampe uden Ole Gunnar Solskjær på bænken.

Tidligere på tirsdagen blev det betragtet som en kendsgerning, at Michael Carrick skulle være den nye vikar, men nu tyder alt i stedet på, at det bliver norske Solskjær.

Manchester United tabte til Liverpool i weekendens lokal-brag. Foto: AP
Manchester United tabte til Liverpool i weekendens lokal-brag. Foto: AP
 

Engelsk presse mener, at United har den nye manager på plads inden for et døgns tid, og i Norge er der glæde over, at Solskjær formentlig lander jobbet.

- Det vil være stort for norsk fodbold og først og fremmest Ole Gunnar selv, siger en anden tidligere United-spiller Henning Berg til VG.

- Han har en meget stor status i klubben og har trænet reserveholdet med stor succes. Han har gode kontakter i klubben, så det virker logisk som overgangsløsning. Og måske går det så godt, at det kan fortsætte, siger Berg.

For Solskjær taler også, at han tidligere har trænet Paul Pogba på reserveholdet, og i august blev han spurgt, om han ville have bygget holdet op omkring Pogba, hvis han havde været Mourinho.

- Jeg ville have gjort det. Uden tvivl. Paul er en fantastisk fyr. Forhåbentligvis kan holdet bygges op om ham, sagde Solskjær dengang.

Forholdet mellem Pogba og Mourinho var længe koldt som is, men med norsk træner vil der formentlig bliver løsnet op for den problematik.

Se også: Chok rammer klub-VM: Kun sket én gang før nogensinde

Der er mange penge på vej til Mourinho. Foto: AP / Alessandro Di Marco Engelsk fodbold - 18. dec. 2018 - kl. 14:15 Farvel til United: Her er Mourinhos groteske gyldne håndtryk

Et hav af splinternye detaljer er blevet tilføjet til den seneste udgave af Football Manager. Foto: Sports Interactive. Sport og Spil Gør dig klar til søvnløse nætter: Sådan er det nye Football Manager

54 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere