Premier League-stjernernes hemmelighed: Snød hinanden for millioner

Den tidligere engelske landsholdsspiller Kieron Dyer fortæller om et voksende gamblingproblem blandt nogle af de største engelske profiler igennem 00'erne

Alan Shearer og Michael Owen var med i den berygtede kortklub. Foto: All Over Press
Alan Shearer og Michael Owen var med i den berygtede kortklub. Foto: All Over Press

Mange store spillere har spillet på det engelske landshold i løbet af de seneste 15 år, men ikke alle har været lige fine i kanten.

Kieron Dyer siger i et stort interview med Daily Mail, at han og fire andre engelske landsholdsspillere hovedsageligt gamblede for store mængder af penge på internationale fodboldkampe internt og i forbindelse med kortspil.

Det kulminerede ved EM-slutrunden i 2004.

- Det var ofte mig, Michael Owen, Teddy Sheringham, David James og Wayne Bridge, der gamblede. I starten handlede det bare om et par tusinde pund, men ved EM i 2004 og 2008 stak det helt af, vi snakker her om virkelig store beløb, siger Kieron Dyer til Daily Mail.

I den forbindelse med dette nævner Dyer, at de engelske spillere spillede for så mange penge, at de ikke kunne fortælle det offentligt.

Den tidligere Newcastle-stjerne nævner også, at den legendariske angriber Alan Shearer og den nuværende landstræner for England, Gareth Southgate var med i gamblerklubben, men ikke var med til at spille penge på fodboldkampe.

De store pengebeløb, der var i omløb blandt spillerne ved EM i 2004, var med til at gøre spillerne ufokuserede, selvom de stoppede med at spille 72 timer før en kamp, nævner Dyer.

- Vi var til en stor turnering i 2004, og jeg tror, at det påvirkede os en del. På de dårlige dage kunne man snildt være en halv million pund nede, og det er altså mange penge for alle. Vi skulle have været i vores livs form, men med en stor gæld at tænke på, var ens hoved ikke til stede, siger Dyer.

'Jeg fik helt ondt af Michael Owen'
Den 39-årige midtbanespiller beretter om en episode, hvor en unavngivet spiller meget desperat prøvede at lave handler om sin egen gæld

- Kan jeg ikke betale 30.000 pund (250.000 kroner) i stedet for de 50.000 pund (420.000 kroner), som jeg skylder dig, nævner Dyer, at spilleren sagde.

Kieron Dyer blev et dyrt bekendtskab for Michael Owen. Foto: All Over Press
Kieron Dyer blev et dyrt bekendtskab for Michael Owen. Foto: All Over Press
 

Dyer fortæller ligeledes om en hændelse, hvor Michael Owen tabte så mange penge, at han helt fik ondt af angriberen. Det var dog før, at det for alvor stak af for de engelske landsholdspillere.

- Ikke lang tid efter, at vi kom hjem fra VM i 2002, havde Michael Owen en gæld på 30.000 pund (250.000 kroner), og jeg prøvede at hjælpe ham. Han tilbød mig efter at være min bookmaker på VM-kampen i 2002 mellem Sydkorea og Italien. Han gav mig odds 16 på Sydkorea, og han skyldte mig efterfølgende 8.500 pund (71.000 kroner), siger Dyer.

I samme interview pointerer Dyer, at det ikke kun var på det engelske landshold, at der var et spille-problem i 00'erne. Newcastle havde en kortklub, hvor spillerne tit spillede på vej til kamp, men det var ikke i samme grad som på landsholdet.

Den tidligere Newcastle-spiller Michael Chopra har i den forbindelse nævnt, at kortklubben er grunden til, at han udviklede et gamblingmisbrug.

Kieron Dyer spillede 33 landskampe for England fra 1999 til 2007, og i samme periode spillede han for Newcastle.

Center for Ludomani slog allerede i 2016 alarm om, at danske unge under 18 år kunne gamble på ulovlige, udenlandske hjemmesider. Foto: Skærmbillede E-Sport Spillemyndigheden vil stoppe børns gambling med digitale våben

United tabte et vigtigt skridt i toppen af Premier League. Foto: AP/Owen Humphreys Premier League United taber til bundhold på udebane

16 kommentarer
Vis kommentarer