Redningen over alle: Nu hylder Pelé afdøde Gordon Banks

Gordon Banks parerede Pelés hovedstød, men redningen lagde fundamentet for et venskab, siger fodboldikonet

Her fortæller Gordon Banks om den legendariske redning. Video: Newsflare

Den tidligere engelske landsholdsmålmand Gordon Banks, der døde tirsdag i en alder af 81 år, var et af sportens allerstørste talenter.

Og så leverede han den måske mest legendariske redning i fodboldens historie.

Det skriver det brasilianske fodboldikon Pelé i et opslag på Facebook.

- Han kom ud af det blå og gjorde noget, jeg ikke troede var muligt, skriver han om Banks redning af sit hovedstød ved VM i Mexico i 1970.

- Jeg er glad for, at han reddede mit forsøg - for det startede et venskab, som jeg altid vil værdsætte. Hver gang vi mødtes, var det, som om vi aldrig havde været fra hinanden.

Gordon Banks var landsholdsmålmand for England fra 1963 til 1972. Selv om han spillede en stor rolle i Englands sejr ved VM i 1966, så blev den sublime redning i gruppekampen mellem England og Brasilien i 1970 hans mest mindeværdige bedrift.

Gordon Banks leverer sin berømte mirakelredning på Pelés hovedstød ved VM 1970. Foto: Popperfoto/Getty Images Sport og Spil Historiske hænder: - Han var en legende og mit idol

Brasilien vandt dog kampen 1-0 og endte med at vinde VM det år.

- Hvil i fred, min ven. Ja, du var en magisk målmand. Men du var også så meget mere. Du var et fint menneske, skriver den 78-årige Pelé.

Det er ikke kun brasilianeren, der har rost den tidligere målmand efter hans død.

Bobby Charlton, der var en af drivkræfterne på det engelske mandskab ved VM i 1966, udtaler, at han er "stolt af at kunne kalde ham holdkammerat".

- Vi delte selvfølgelig den store dag sammen i 1966 (da England blev verdensmestre, red.), men det var mere end det, siger den pensionerede midtbanespiller.

Englands nuværende træner, Gareth Southgate, kalder Banks for "én af de allerstørste" i engelsk fodbold.

Det tyske landshold, der måtte se sig slået af Banks og englænderne i finalen ved VM i 1966, skriver i et opslag på Twitter:

- En hård modstander og en god mand. Hvil i fred, Gordon Banks.

0 kommentarer
Vis kommentarer