Rooney drømte om at slutte karrieren i Manchester

Inden han skiftede væk fra klubben, drømte Wayne Rooney om at slutte karrieren i Manchester United

Rooney nåede at blive den mest scorende i Manchester Uniteds historie, inden skiftet til DC United blev en realitet. Foto: Kieran  McManus/BPI/REX
Rooney nåede at blive den mest scorende i Manchester Uniteds historie, inden skiftet til DC United blev en realitet. Foto: Kieran McManus/BPI/REX
Følg Fodbold

Torsdag stopper en æra inden for engelsk fodbold.

Wayne Rooney spiller sin sidste landskamp 15 år efter sin debut, når England i en venskabskamp møder USA.

Her vil den 33-årige englænder blive skiftet ind undervejs, få anførerbindet og modtage den sidste hyldest, inden han for altid lægger landsholdsstøvlerne på hylden.

Rooney, der siden juni har spillet for amerikanske DC United, udelukker et skifte tilbage til engelsk klubfodbold, men indrømmer, at han helst ville have stoppet sin fodboldkarriere i Manchester United.

- Jeg savner det (tiden i Manchester, red.) selvfølgelig. At spille for Manchester United var højdepunktet i min karriere, og jeg var der i lang tid. Men det var det rigtige tidspunkt at forlade klubben.

- For det første spillede jeg ikke. Jeg har altid været en spiller, der vil være på banen. Jeg snakkede selvfølgelig med manageren, og det virkede ikke til, at jeg ville få mere spilletid, så det var den rigtige beslutning af skifte.

- Ideelt set var jeg blevet der og stoppet min karriere, men fodbold ændrer sig. Forskellige ting sker, og det er der en årsag til, siger Rooney i et interview med Manchester Uniteds egen tv-kanal, MUTV, ifølge Sky Sports.

Efter 13 år i Manchester United skiftede Rooney i 2017 til Everton, som han også spillede for, før han kom til United. Her spillede han i et år, inden Rooney altså tog turen over Atlanterhavet.

Torsdag trækker han for sidste gang den engelske landsholdstrøje over hovedet efter ikke at have været en del af nationalmandskabet i to år.

Beslutningen om udtage Rooney til en sidste kamp har fået flere engelske fodboldeksperter til at kritisere landstræner Gareth Southgate.

En yngre spiller havde haft mere gavn af pladsen, mener eksperterne. Men Southgate forsvarer sin beslutning.

- Jeg forstår, at beslutningen har skabt debat, men for mig er det en lille måde at anerkende, hvad han (Rooney, red.) har gjort for sit land, sagde Southgate for nylig.

Kampen mellem England og USA starter torsdag klokken 21.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind