Rooney skriver historie: Tangerer legendes målrekord

Med sin scoring mod Reading kom Wayne Rooney op på 249 mål for Manchester United, der avancerede i FA Cuppen.

Foto: AP
Foto: AP

Manchester United er helt som forventet og uden problemer klar til 4. runde i den engelske FA Cup.

Hjemme på Old Trafford blev det til sejr på 4-0 over Championship-klubben Reading, der har den tidligere Manchester United-jernmand Jaap Stam som manager.

Wayne Rooney scorede det ene af United-målene og tangerede dermed Bobby Charltons gamle scoringsrekord. De har nu begge scoret 249 gange for Manchester United.

Rekordmålet faldt til 1-0 efter syv minutter. Franske Anthony Martial brød igennem i venstre side og afleverede til Juan Mata, hvis halvkiksede forsøg sendte bolden dybere ind i feltet, hvor Rooney scorede med knæet.

Spillemæssigt blev Rooney dog overstrålet af Martial, der sprudlede i venstre side. Efter et kvarter tog han sagen i egen hånd, og denne gang afsluttede han også selv til 2-0 ved fjerneste stolpe.

Kort efter dryppedes lidt malurt i bægeret, da Uniteds argentinske forsvarer, Marcos Rojo, måtte lade sig udskifte med en lægskade og tage plads på bænken.

Her sad i forvejen stjernerne Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba, som manager José Mourinho havde bevilget et hvil. Selv uden dem spillede United fin fodbold og skabte talrige chancer.

Den unge angriber Marcus Rashford havde flere af slagsen, som han misbrugte, men et kvarter før tid scorede han omsider sikkert på en friløber til 3-0.

Fire minutter senere blev han også noteret for målet til 4-0, men målmand Ali al-Habsi måtte i den grad tage det på sin kappe.

Lettere presset af Rashford ville Al-Habsi sparke bolden væk, men målmandens støttefod ramte bolden, så han sparkede et gedigent hul i luften, og så kunne Rashford score i et tomt mål til slutresultatet.

Se også: Zlatan med spøjs sammenligning: Jeg er som et dyr

Se også: På krigsstien igen: Spydig Mourinho stikker til forgængeren

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere