Solskjær-defekten: United risikerer skræk-rekord

Hvis Ole Gunnar Solskjær og Manchester United taber til West Ham, bliver en historisk dårlig stime tangeret

Smilet er stivnet hos norske Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Foto: Ritzau Scanpix
Smilet er stivnet hos norske Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Foto: Ritzau Scanpix

Alt det, man troede, José Mourinho havde ødelagt, blev straks repareret under den norske Ole Gunnar Solskjær i engelske Manchester United.

Offensiven blomstrede med spillere som Marcus Rashford og Paul Pogba i storform, og United-holdet var ubesejret i de 11 første kampe under den norske vikar. I slutningen af marts kvitterede klubben nordmanden med en kontrakt, der løber de næste tre sæsoner.

Men nu synes hverdagen igen at have trængt sig på i det nordengelske.

Forleden tabte Manchester United den første kvartfinale mod FC Barcelona hjemme på Old Trafford. Det var en realitet efter en kamp, hvor englænderne ikke engang havde ét forsøg indenfor rammen.

Det store billede viser, at De Røde Djævle står med fire nederlag af fem mulige. Hvis det går galt igen i morgendagens Premier League-kamp mod West Ham, bliver en historisk dårlig stime på 27 år tangeret.

Det var dengang manageren hed Alex Ferguson, og Peter Schmeichel var ny mand mellem stængerne med typer som Steve Bruce, Denis Irwin og Gary Pallister til at beskytte sig i forsvaret. Det var i '92.

Sidste gang Manchester United havde tabt fire ud af de seneste fem, var med disse to personligheder omkring holdet. Foto: AP
Sidste gang Manchester United havde tabt fire ud af de seneste fem, var med disse to personligheder omkring holdet. Foto: AP

I weekendens kamp er der ikke kun den historiske stime på spil. Kampen mod West Ham på Old Trafford handler i ligeså høj grad om at lægge pres på konkurrenterne Chelsea, Tottenham og Arsenal i kampen om top fire-placeringen, der giver direkte adgang til næste års Champions League.

I skrivende stund indtager Manchester United rækkens sjetteplads, mens West Ham er placeret som nummer 11. 'The Hammers' vandt den første indbyrdes kamp i sæsonen med 3-1. Kampen spilles lørdag kl. 18.30.

Se også: Fyring i danskerklub: Jon Dahl i spil til nyt job

Se også: Hvad nu, Hareide? - Det er et wake-up call

FC Midtjylland bortviste og politianmeldte en ungdomstræner for at sende krænkende beskeder og billeder til mindreårige drenge. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Bortvist FCM-træner tiltalt: Sendte onani-videoer til fodbolddrenge

13 kommentarer
Vis kommentarer