Teenagere sender Liverpool videre

Førsteholdet havde fået fri, da Liverpools U23-hold sendte klubben videre i den engelske FA Cup

Highlights: Liverpools unge drenge besejrer Shrewsbury Towns bravt kæmpende mandskab. Video: Discovery Networks Danmark

Jürgen Klopp havde givet alle Liverpool-stjernerne fri, da holdet tirsdag skulle møde Shrewsbury fra tredjebedste række i en omkamp i FA Cuppen.

Den tyske manager havde faktisk også givet sig selv fri, og det var derfor U23-træner Neil Critchley, der fra sidelinjen skulle forsøge at guide et hold udelukkende bestående af ungdomsspillere til sejr.

Det lykkedes. Liverpool er klar til ottendedelsfinalen i den traditionsrige pokalturnering efter en 1-0-sejr over gæsterne fra tredje klasse.

Liverpool, som stillede op med en startopstilling, der havde en gennemsnitsalder på 19 år og 102 dage, fik dog hjælp af gæsterne.

Kampens ene scoring var således et selvmål af Shrewsburys Ro-Shaun Wiliams, der sendte bolden i eget net et kvarter før tid.

Neil Critchley erstattede Jürgen Klopp i aftenens kamp. Foto: Andrew Yeates/Ritzau Scanpix
Neil Critchley erstattede Jürgen Klopp i aftenens kamp. Foto: Andrew Yeates/Ritzau Scanpix
 

Liverpool var endt i en omkamp med Shrewsbury, efter at det første opgør mellem de to hold endte 2-2.

I den kamp var Jürgen Klopp til stede, men også her bestod holdet af mange unge og uprøvede spillere, inden stjerner som Mohamed Salah og Roberto Firmino blev sendt på banen i slutfasen i jagten på en sejr, der altså udeblev.

Liverpool skal i ottendedelsfinalen møde Chelsea.

Wayne Rooney og Derby fra næstbedste række er også videre efter en sejr over Northampton. I næste runde venter Rooneys tidligere arbejdsgiver Manchester United.

Liverpools teenagere fik hjælp af et selvmål på Anfield. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Liverpools teenagere fik hjælp af et selvmål på Anfield. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Se højdepunkter fra kampen i videoen øverst

- Folk går bare og glæder sig. Det bliver noget særligt for alle, når det sker, og lige nu er det ikke alle, der ved, hvordan de skal forholde sig til det, siger Jan Mølby, der var med til at fejre mange triumfer med Liverpool i 80'erne. Foto: Colorsport/REX Sport og Spil 'Liverpool er også på dette niveau om fem år'

Trent Alexander-Arnold har været flyvende for Liverpool, siden han for alvor fik pladsen og etablerede sig i højre forsvarsside. Lige nu er han blandt kandidaterne som verdens bedste højre back. Foto: Dylan Martinez / Ritzau Scanpix Sport og Spil Liverpool-darlings mormor havde forhold til Sir Alex

54 kommentarer
Vis kommentarer