Tidligere landsholdsspiller voldtog beruset kvinde

Den tidligere skotske landsholdsspiller David Goodwillie er sammen med en tidligere holdkammerat blevet kendt skyldig i voldtægt - og skal betale 850.000 kroner i erstatning

David Goodwillie, der tirsdag kunne kaldes voldtægtsmand, spiller i dag for Plymouth Argyle. Foto: Graham Hunt/All Over Press
David Goodwillie, der tirsdag kunne kaldes voldtægtsmand, spiller i dag for Plymouth Argyle. Foto: Graham Hunt/All Over Press

En tidligere skotsk landsholdsspiller blev tirsdag sammen med en tidligere holdkammerat kendt skyldig i voldtægt af en beruset kvinde, de samlede op i byen.

Episoden indtraf tilbage i januar 2011, da de to spillere, David Goodwillie og David Robertson, begge spillede i den skotske klub Dundee United.

Spillerne var i byen i Bathgate mellem Glasgow og Edinburgh 1. januar efter at have spillet mod Aberdeen, hvor de mødte den dengang 24-årige Denise Clair.

Det lille selskab tog til en nærliggende lejlighed, hvor kvinden, der efter eget udsagn havde været meget beruset, vågnede op alene dagen efter. Hun var nøgen og øm og forstod derfor, at hun måtte være blevet voldtaget.

Begge mænd hævdede derimod, at kvinden ikke havde været så fuld, og at samlejet var sket efter fælles forståelse.

En sikkerhedsvagt, der arbejdede i natklubben, hvor de tre mødtes, har dog i sin forklaring gjort det klart, at Denise Clair var så beruset, at hun havde brug for en ambulance.

Clair anmeldte af en eller anden grund ikke sagen til politiet, men rejste derimod et civilt søgsmål mod de to - hvorfor de ikke blev dømt for voldtægt ifølge straffeloven.

Det forhindrede dog ikke en dommer i at vurdere, at de var skyldige i at have begået voldtægten, og de skal derfor nu betale en erstatning på 100.000 pund - ca. 850.000 kroner til kvinden.

David Goodwillie er noteret for en enkelt landskamp for Skotland. Den kom i september 2011 - året for voldtægten - og det var mod Litauen. Foto: Imago/All Over Press
David Goodwillie er noteret for en enkelt landskamp for Skotland. Den kom i september 2011 - året for voldtægten - og det var mod Litauen. Foto: Imago/All Over Press

Dommeren skønnede nemlig, at mændene udnyttede kvinden, der på grund af sin beruselse ikke var i stand til at sige fra. Han bedømte i øvrigt begge mænd til at have afgivet forklaringer, der kun tilgodeså deres egen situation og ikke derfor nødvendigvis var i tråd med sandheden.

David Goodwillie, der har opnået en enkelt landskamp for Skotland, spiller for tiden i Plymouth Argyle i den fjerdebedste engelske række, League Two. Her scorede han så sent som i sidste spillerunde, mens han i forrige uge sad på bænken, da klubben spillede 0-0 mod Liverpool i FA Cup'en.

Han kommer dog med tirsdagens afgørelse formentlig ikke til at være med i returkampen i morgen onsdag.

David Goodwillie har desuden optrådt for blandt andre Blackburn Rovers i den periode, hvor John 'Faxe' Jensen var assistenttræner i klubben.

28 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere