Ud af fars skygge: Schmeichels triumftog

Kasper Schmeichel og Leicester topper Premier League og har ikke tabt en fodboldkamp i to måneder - i aften kan den danske keeper sikre sig endnu en fjer i hatten mod sin fars tidligere klub

Op igennem halvfemserne kunne man ikke sige Manchester United uden også at nævne Peter Schmeichel.

Peter var den sikre sidste skanse på holdet, der vandt fem Premier League-titler og tre FA Cup-pokaler i de ni år, han var i klubben.

I sin sidste kamp for Manchester United satte han kronen på værket, da holdet med Peter som anfører vandt Champions League-finalen over Bayern München og sikrede United ’the treble’ for første gang nogensinde for en engelsk klub.

Louis van Gaal tror på Leicester som engelske mestre (Foto: AP) Premier League Van Gaal indrømmer: Leicester kan blive mestre

I aften når Manchester-spillerne løber på banen, er der igen en Schmeichel på holdkortet, men det er ikke hos de røde djævle. Han er i stedet sidste skanse hos hjemmetholdet fra Leicester.

Kasper Schmeichel har ikke vundet lige så mange pokaler som sin far, og i skyggen af hans karriere og med det legendariske navn på ryggen har han kæmpet for at slå sit eget navn og berettigelse fast i engelsk fodbold.

Det store gennembrud

Han startede karrieren hos Manchester-rivalerne fra City, hvor hans far spillede i det sidste år af sin karriere. Men desværre for den unge Schmeichel tabte han kampen til den unge englænder Joe Hart og måtte en tur omkring Notts County og Leeds, før han fandt sin plads hos Leicester.

Her fik han for alvor sit store gennembrud, og i sæsonen, hvor klubben rykkede op, blev han kåret som klubbens bedste spiller.

Fra non-league til landsholdet på tre år. (Foto: AP) Plus Fra fodlænke til Premier League-topscorer

Kasper Schmeichel har i denne sæson haft flere redninger end konkurrenterne Joe Hart, David De Gea og Hugo Lloris, og sammen med James Vardys fantastiske målnæse har han sikret, at Leicester ikke har tabt en fodboldkamp i to måneder og lige nu topper Premier League med 28 point i 13 kampe.

I aften kan han sikre sig endnu en fjer i hatten, når farmands gamle klub kommer på besøg på King Power Stadium i Leicester.

Stor vindermentalitet

Manchester United har fundet formen på det seneste og er ubesejrede i de seneste fem Premier League-kampe. De er to point efter Leicester, og med en sejr i aftenens kamp kan de overtage førstepladsen. Og selv om kampen om førstepladsen i Premier League er nok til at sikre spænding i aftenens topbrag, er der mere på spil for de to gange Schmeichel.

Kasper Schmeichel jubler over Leicesters sæsonstart, og på lørdag gælder det topopgøret mod Manchester United (Foto: AP) Premier League Schmeichel sætter ord på sensation: Derfor topper vi nu

De er begge kendt for at have en stor vindermentalitet, så mon ikke der falder en spydig bemærkning, når de to konkurrencemennesker ses, næste gang familien er samlet, uanset hvem af de to hold, der vinder i aften.

Leicester har med deres nuværende form vist, at de sædvanlige tophold ikke kun skal holde øje med hinanden i kampen om mesterskabet, og ender lilleputklubben med at vinde Premier League, er det en præstation, som sender Kasper Schmeichel definitivt ud af farmands skygge og ind i rampelyset.

TV: Far & søn - Se det fede Schmeichel-indslag