United i finalen efter overtids-drama

Anthony Martial blev matchvinder i overtiden i en dramatisk FA Cup-semifinale, hvor Manchester United besejrede Everton 2-1

Manchester United er klar til FA Cup-finalen. (Foto: AP/Tim Ireland)
Manchester United er klar til FA Cup-finalen. (Foto: AP/Tim Ireland)

Det er de små marginaler, der oftest er afgørende i moderne fodbold.

Lørdage aften var de med Manchester United, da Anthony Martial lidt heldigt fik en bold med og med sin scoring til 2-1 dybt i overtiden afgjorde FA Cup-semifinalen mod Everton.

En fejende flot en af slagsen i øvrigt.

Turneringens moralske finale blev kampen kaldt, da søndagens semifinale mellem Crystal Palace og Watford ikke kan mønstre hold i samme kaliber - og der er ikke noget at sige til, hvis Everton-spillerne følte det som en tabt finale efter nederlaget på Wembley.

For 'The Toffees' leverede en mandfolkeindsats, der ligeså godt kunne være endt til deres fordel - ikke mindst hvis Romelu Lukaku havde udnyttet bare en enkelt af sine mange chancer.

Dem havde han et par stykker af i kampens start, hvor det uden problemer kunne have stået 2-0 til Everton.

I stedet spillede Manchester United sig mere og mere ind i kampen, og snart var de 'De rød djævle', der sad på det meste.

Med en veloplagt Wayne Rooney i en meget fri rolle på den midterste midtbane trak det længe op til en scoring - og den kom såmænd efter godt og vel en halv times spil.

Rafael Benitez var for en stund tilbage på Anfield, hvor han med Newcastle fik et enkelt point. (Foto: AP/Nigel French) Premier League Benitez fik point i comeback på Anfield

Et knivskarpt træk fra en ligeledes sprudlende Anthony Martial mod baglinjen satte Everton-back Muhamed Besic af, og det efterfølgende flade indlæg fandt Marouane Fellaini, og så stod det 1-0 til Manchester United.

Fra anden halvlegs start var det igen United, der dominerede, men det blev sat over styr.

For lidt unødvendigt 'saksede' Timothy Fosu-Mensah Ross Barkley, og så fløjtede dommer Anthony Taylor for straffespark til Everton.

Enorm mulighed for balance i regnskabet, men de omtalte marginaler havde Lukaku altså ikke abonnement på.

Belgieren sparkede hårdt og fladt, men David De Gea var nede og få højrelappen på.

Med 20 minutter igen tog Everton-manager Roberto Martínez konsekvensen af de utallige brændte chancer og skiftede Aaron Lennon ud til fordel for den rapfodede Gerard Deulofeu.

Sakho jubler med Dejan Lovren (i midten) og Divock Origi (til højre) efter sejren over Dortmund i Europa League. (Foto: AP) Premier League Liverpool bekræfter: Stjernespiller taget for doping

Og det skulle vise sig at være en god disposition.

Spanieren gjorde stort set, hvad der passede ham, og efter blot fem minutter på banen gav det bonus.

I højresiden var han på ny fri og sendte et fladt indlæg ind i feltet. Uden egentlig adresse og præcision, men hvad gør det, når United-klippen Chris Smalling ramte den med knæet og sendte den ind bag en sagesløs De Gea.

Det lignede en kamp, der skulle forlænges til tilskuernes udelte begejstring, men i kampens absolut sidste sekunder sendte Martial altså bolden i netmaskerne bag Joel Robles.

Og så kunne Manchester United løse billet til den finale, de senest stod i tilbage i 2007, hvor det blev til nederlag til Chelsea. Nu med en ganske god mulighed for at vinde den titel, der senest blev godskrevet klubben tilbage i 2004.

Det kræver dog stadig en sejr over enten Crystal Palace eller Watford - hvis ellers marginalerne tillader det.

82 kommentarer
Vis kommentarer