United-legende og van Gaal i glohed ordkrig

Den tidligere Manchester United-profil Paul Scholes kritiserer Louis van Gaal for ikke at ville vinde fodboldkampe, mens hollænderen giver igen ved at angribe englænderens troværdighed

Paul Scholes sviner van Gaal for managerens spillestil, og hollænderen svarer igen. (Foto: All Over Press)
Paul Scholes sviner van Gaal for managerens spillestil, og hollænderen svarer igen. (Foto: All Over Press)

Den tidligere Manchester United-stjerne og midtbanegeneral Paul Scholes har før kritiseret Manchester Uniteds kontroversielle manager, Louis van Gaal, for at være for defensiv og kedelig i sin tilgang til spillet. Og nu er den lille, rødhårede terrier så igen på midtbanen med massiv kritik af Uniteds hollandske manager.

Den nye Scholes-sviner kommer i kølvandet på 'De Røde Djævles' chokerende nederlag til Championship-klubben Middlesbrough, hvor van Gaals tropper røg ud af Capital One Cuppen efter straffesparkskonkurrence.

- Der er ingen kreativitet. Det er, som om van Gaal ikke ønsker, at spillerne skal score mål og vinde over sine modstandere. Det er ikke et hold, jeg ville gide at spille for, siger Scholes til BBC i sin egenskab af ekspert for engelske BT Sport.

Jürgen Klopp taler i fine vendinger om José Mourinho, der ellers har sit at slås med i øjeblikket. (Foto: AP) Premier League - 30. okt. 2015 - kl. 17:21 Klopp: Mourinho er en fin fyr, medmindre ...

Scholes' verbale overfald får selvfølgelig - fristes man til at sige - ikke lov til at stå ubesvaret tilbage i mediebilledet. Og hvem andre end van Gaal leverer kontrastødet mod den 40-årige United-legende.

Hollænderen betvivler i den grad Scholes' troværdighed og motiv med sine udtalelser. 

- Scholes har intet ansvar, så han kan sige hvad som helst. Men hvorfor siger han, som han gør - er det til fordel for klubben eller ham selv? Jeg synes, at du som en legende skal tale med manageren, din ven Ryan Giggs eller Ed Woodward (direktør i United, red.). Men han siger, som han gør, fordi han bliver betalt for det af BBC eller Sky, sagde van Gaal fredag på et pressemøde. Én har van Gaal dog misforstået. For Scholes er ekspert på BT Sport - ikke BBC eller Sky.

Se også: Fra fodlænke og skod-niveau til landshold - på fem år!

Selv om hollænderen virker lettere irriteret over Scholes' angreb mod ham, siger han selv, at han ikke tager sig synderligt af kritikken.

- Det, der ikke dræber dig gør dig stærkere. Ord og meninger kommer aldrig til at skade mig, sagde van Gaal. Men mon ikke han alligevel tager kritikken lidt alvorligt, når den kommer fra en mand, der har spillet 20 år i klubben?      

Måske har Scholes fat i noget; United scorer ikke mange mål. 15 er det blevet til i 10 Premier League-kampe indtil videre i sæsonen. Det er blot seks mål mere end rækkens dårligste hold, Aston Villa. 

10 kommentarer
Vis kommentarer