Vild rekord: 32 straffespark afgjorde pokaldyst!

Scunthorpe og Worcester var ude i lidt af en maraton-straffesparkskonkurrence i FA Cup'ens 2. runde

Worcesters Danny Jackman var en af de, der ikke scorede i de to klubbers straffesparkskonkurrence (Foto: PA)
Worcesters Danny Jackman var en af de, der ikke scorede i de to klubbers straffesparkskonkurrence (Foto: PA)

Det er ikke to klubber, der normalt får særligt meget spalteplads her på Ekstra Bladet, men i dag gør vi en undtagelse.

For de to mindre engelske klubber Scunthorpe og Worcester stod nemlig for en særdeles bemærkelsesværdig bedrift i FA Cup'ens 2. runde i går aftes, da førstnævnte klub sikrede sig avancementet.

Forud for Scunthorpe-sejren var gået en helt igennem vanvittig straffesparkskonkurrence, hvor der måtte hele 32 spark fra 11-meterpletten til, før der var fundet en vinder.

Premier League Fredagskampe på vej i Premier League

Den ordinære kamp var sluttet 1-1, og derefter begyndte maraton-straffesparkskonkurrencen, og den sluttede først, da Scunthorpes Miguel Ángel Llera på det 32. straffespark afgjorde kampen og sikrede de vilde cifre 14-13.

Ikke overraskende, så er de to klubbers straffesparks-fest ny rekord i den engelske FA Cup. De slog den hidtidige rekord, der lød på 11-10, som Macclefield sikrede sig mod Forest Green i 2001.

De mange spark tangerede også den engelske rekord for flest straffespark i en kamp, hvor også Dagenham & Redbridge mod Leyton Orient i 2011, og sidenhen Liverpool mod Middlesbrough i år har stået for lige så mange scoringer i en kamp. Det fortæller The Guardian

liverpool-spillerne kunne juble efter sejren i Capital One Cup-kvartfinalen over Bournemouth. (Foto. AP/Tim Ireland) Liverpool Liverpool tilbage på sporet

Scunthorpes rekordsejr sikrede dem avancementet, og klubben møder nu enten MK Dons eller Chesterfield på hjemmebane i 3. runde.

Verdensrekorden for flest straffespark i en straffesparkskonkurrence stammer fra den namibiske cup i 2005, de der skulle hele 48! spark til, før KK Palace havde vundet 17-16 over Civics...

0 kommentarer
Vis kommentarer