Voldsom debat om ny United-trøje: Er I seriøse, Adidas?

Adidas er vendt tilbage som producent af Manchester Uniteds fodboldtrøjer, men deres nyeste kollektioner skaber vrede blandt de kvindelige fans, der kalder trøjerne for sexistiske og krænkende

Det er denne kvindelige udgave af Manchester Uniteds nye spilletrøje, der skaber debat på de sociale medier. Klik eller swipe videre for at se mændenes udgave.
Det er denne kvindelige udgave af Manchester Uniteds nye spilletrøje, der skaber debat på de sociale medier. Klik eller swipe videre for at se mændenes udgave.

Den tyske tøjfabrikant Adidas er kommet i strid modvind, efter deres nyeste version af Manchester United's spilletrøjer blev lanceret i weekenden.

Det er især den kvindelige version af den røde trøje, der skaber debat på de sociale medier. Flere kvindelige fans mener nemlig, at trøjen er både diskriminerende, sexistisk og unødvendig.

Grunden til de mange vrede udtalelser om trøjen er, at den kvindelige udgave er lavet med en anden udskæring end mændenes. Og V-halsen er ifølge kvinderne alt for vulgær. 

En Twitter-bruger skriver for eksempel:

- Seriøst Adidas?! hvorfor er V-udskæringen så dyb i forhold til mændenes? Nogle af os kan ikke lide at vise kavalergang

Det standpunkt bakker flere andre brugere op om, men der er da også dem, der mener, at trøjen er helt okay.

- Sexistisk? Der er blevet lavet en kvindelig udgave af T-shirten. Det er da en positiv ting for de kvindelige fans? Og hvad angår den dybe udskæring, så er den kun en lille smule mere feminin. Ikke alle kvindelige fans vil gå klædt som en mand. Det er ens eget valg. Måske man bare skulle være taknemmelig for at have muligheden, skriver en twitter-bruger.

Det er første gang siden 1992, at Adidas er sponsor for Manchester United. Det blev de, da de med et tilbud på 750 millioner pund over de næste ti år overbød konkurrenterne fra Nike.

Og nu er deres comeback langt fra gået uset hen.

Se også: Se foto: Hobro skifter til Dortmund-trøjer

1 af 2 Her ses den mandlige udgave af Adidas' nyeste versioner af Manchester Uniteds spilletrøjer.
2 af 2 Det er denne kvindelige udgave af Manchester Uniteds nye spilletrøje, der skaber debat på de sociale medier. Klik eller swipe videre for at se mændenes udgave.
44 kommentarer
Vis kommentarer