Annonce:
Annonce:

Zlatan stjal scenen og pokalen til United

Den svenske superstjerne overtrumfede alt og alle på Wembley, da han kort før tid blev matchvinder i liga cup-finalen mod Southampton

For 26.gang i denne sæson gjorde Zlatan Ibrahimovic det for Manchester United. Foto: All Over Press
For 26.gang i denne sæson gjorde Zlatan Ibrahimovic det for Manchester United. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Fodbold

De fleste Manchester United-fans har sikkert Zlatan Ibrahimovic med i deres aftenbøn med det inderlige håb om, at den svenske superstjerne tager en sæson mere i den røde trøje.

For halløj, hvor er han dog værdifuld for klubben.

Det var ham, der rev sit hold ud af krisen, da Southampton på fem gyldne spilleminutter på hver side af pausen, havde ødelagt Uniteds kontrol med kampen og udlignet til 2-2. Og det gjorde han tre minutter før tid.

Det var ham, der hamrede United foran på frispark, var en konstant trussel i modstandernes felt og gik hjem i sit eget for at heade Southamptons farlige indlæg væk.

Og så kunne han løfte endnu et trofæ - sit 30. - mens Southamptons fans med rette kunne føle, at de havde været så tæt på det.

Annonce:

Men klubbens største triumf er stadig FA Cup’sejren i 1976 - over Manchester United. Og den engelske Liga Cup, der for tiden har sponsornavnet EFL Cup, forblev i 2017 en drøm indtil det 87. minut.

En superstjerne pander sejrsmålet ind på Ander Herreras følte oplæg. Foto: All Over Press
En superstjerne pander sejrsmålet ind på Ander Herreras følte oplæg. Foto: All Over Press

At Southampton var bagud ved pausen var ikke retfærdigt, og dommer Andre Marriner må tage sin del af skylden for det. Omvendt var Manchester United bare skarpere foran kassen – og havde den bedste målmand.

Marriner og hans linjedommer så forkert, da Manolo Gabbiadini blev bortdømt for offside i det 11. minut på Cedric Soares fine pasning.

Han var netop gået forbi Uniteds venstreback Marcos Rojo, der spillede en forfærdelig første halvleg. Adskillige gange missede han sine indgreb på en position, der aldrig rigtigt bliver hans, men pludselig kunne han juble med holdkammeraterne over en stjernes jubilæumsmål.

Annonce:

Zlatan Ibrahimovic bestemte sig nemlig for, at det var ham, der skulle tage det frispark fra 25 meter, som spanske Oriol Romeu begik mod landsmanden Ander Herrera. Og han skruede bolden nok ud ad til, at Fraser Forsters 201 centimeter ikke var nok til at nå ud til den. Svenskerens sæsonmål nummer 25.

Så var der mere spræl i United-kollega David de Gea, der holdt de fortsat pågående Southampton-folk fra fadet med to fine redninger på Dusan Tadic og James Ward-Prowse’s farlige forsøg.

I stedet fik Jesse Lingard pludselig tid og plads i den anden ende. Og han kunne køligt lægge bolden fladt ind bag Forster fra 14 meter.

Dermed havde han retfærdiggjort, at han var blevet valgt til startopstillingen på Wembley, hvor han tidligere har vist sig værd. Det var hans tredje scoring på ti måneder på den store bane.

Så var der fuld kontrol, troede den røde tilskuerblok, men i Marriners tillægstid betalte italienske Gabbiadini for første gang af på den transfercheck på godt 130 millioner kroner, som Southampton i januar sendte til Napoli, da han fra nært hold skubbede Ward-Prowse’s indlæg mellem benene på de Gea.

Annonce:

Og bare tre minutter efter pausen faldt næste afdrag, da den 25-årige angriber snurrede rundt midt i Uniteds forvirrede forsvar og udlignede med venstrebenet.

To gange lynede Manolo Gabbiadini, men det var desværre for ham og Southampton ikke nok. Foto: All Over Press
To gange lynede Manolo Gabbiadini, men det var desværre for ham og Southampton ikke nok. Foto: All Over Press

Så var Jose Mourinhos stjerner sendt til tælling, og de var længe rystede.

En af de dyreste af dem, Paul Pogba, stod i det 63. minut på flade fødder, da Romeu oversprang ham og headede på stolpen.

Men langsomt åd De Røde Djævle sig ind i kampen igen, og 13 minutter senere burde Jesse Lingaard have fordoblet sin måltotal, men fra syv meter bankede han over – og blev sekunder senere skiftet ud med Marcus Rashford.

Ude på bænken sad også Pierre-Emil Højbjerg kampen igennem, ligesom Wayne Rooney flere gange måtte nøjes med at varme op, trække overtrækstøjet af og få instrukser af Mourinho. Ind kom han ikke.

Men også Uniteds all time topscorer kunne juble til sidst – ikke mindst over stjernen, der nu har overtrumfet ham, svenske Zlatan Ibrahimovic.

Mourinho før pokalfinale: Selvfølgelig godt for mig

Hattrick-Harry bankede Tottenham til sejr

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: