England bakker op om VM-boykot

Hvis de europæiske medlemmer af UEFA beslutter sig for at boykotte VM 2018 i Rusland, så vil Englands mægtige fodboldforbund FA bakke 100 procent op, siger formanden

Den magtfulde formand for det engelske fodboldforbund FA, Greg Dyke, er klar i spyttet, når det drejer sig om VM i 2018. (Foto: AP/Laurent Gillieron)
Den magtfulde formand for det engelske fodboldforbund FA, Greg Dyke, er klar i spyttet, når det drejer sig om VM i 2018. (Foto: AP/Laurent Gillieron)

Når UEFA's medlemslande mødes næste uge i Berlin, vil mange ting på dagsordenen have med den netop overståede FIFA-kongres at gøre.

Her blev den stærkt upopulære Sepp Blatter genvalgt til præsident i skyggen af korruptionsanklager og arrestationer af flere fremtrædende FIFA-ledere.

UEFA-præsident Michel Platini markerede i stærke vendinger sin holdning FIFA og ikke mindst Blatter, og der har fra flere medlemslande - også Danmark - været ytret ønske om at udtræde af FIFA.

Se også: Blatter-melding får Europa til at ånde lettet op

Nu bliver der i stedet talt om en decideret boykot af verdensmesterskaberne i 2018, der afholdes i Rusland.

At Putin og co. overhovedet har fået værtsskabet tilskrives af flere en massiv underhåndsbetaling til ledende FIFA-repræsentanter.

Men nu er det nok, mener formanden for det engelske fodboldforbund FA, Greg Dyke. Det kræver blot, at UEFA-landene kan finde fælles fodslag.

- Der er ingen mening i at boykotte det alene. Men hvis resten af Europa beslutter sig for at boykotte VM, så er vi med hele vejen, siger Greg Dyke, der også slår fast, at så længe Sepp Blatter er FIFA-præsident, vil England ikke byde ind på et VM-værtsskab.

Se også: FIFA skælver: Magtfuld vicepræsident trækker sig i protest

Og han tror slet ikke, at Blatter er manden, der kan bringe FIFA på ret køl.

- Sandheden er, at han ikke er i stand til få styr på en fundamentalt korrupt organisation, hvilket er lige netop det, FIFA er. Han har været der for længe.

- Hvis man er kaptajn på et skib, og skibet synker, så skal du - hvis du ikke kan redde det - forlade det.

- Det er præcis, hvad  han skulle have gjort. Han skulle være gået, siger Greg Dyke.

84 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere