Eriksen på vild liste: Så meget er han værd

Internationalt center for sportsstudier, CIES Football Observatory, har lavet en liste over de mest værdifulde fodboldspillere målt på deres transferværdi. Danmark er også repræsenteret højt oppe på den fornemme liste med Christian Eriksen

Mange fodboldstjerner holder netop nu mere eller mindre velfortjent sommerferie.

Men selvom de ikke er på grønsværen i skrivende stund, har et hold af schweiziske forskere analyseret deres præstationer og derefter opgjort, hvem der er verdens mest værdifulde spillere målt på transferværdi.

CIES Football Observatory, der er en forskningsgruppe under Internationalt center for sportsstudier, har lavet en algoritme, der kan fastsætte spillernes værdi. Algoritmen er baseret på over 2000 transferhandler, spillerne og klubbernes præstation, international status, kontrakter, alder på spillerne og position på banen.

(Artiklen fortsætter under billedet)


Listen toppes af FC Barcelonas Neymar, selvom den 25-årige angriber halter langt bag efter i antal scorede mål i den forgangne sæson i forhold til sine to klubkammerater, Lionel Messi og Luis Suárez, der må finde sig i henholdsvis 4.- og 6.-pladsen på listen.

CIES vurderer, at Neymars transferværdi er 210 millioner euro - mere end 1,5 milliard danske kroner.

(Artiklen fortsætter under billedet)


På listen har der dog også sneget sig en dansker ind.

Christian Eriksen befinder sig på en flot 25. plads med svimlende 82,5 millioner euro - 615 millioner kroner - i transferværdi.

Han tager den flotte placering foran stjerner som Gareth Bale, Sergio Ramos, Philippe Coutinho og Marcus Rashford, der alle indtager betydeligt lavere placering med følgende lavere transferværdi end Tottenham-danskeren.

En anden stor overraskelse på listen er 2.-pladsen.

Her planter Eriksens unge holdkammerat Deli Alli sig solidt med 155 millioner euro - 1,15 milliarder kroner - i transferværdi.

(Artiklen fortsætter under billedet)


Men det er slet ikke slut for Tottenham. For London-klubben optager nemlig også listens 3.-plads med Harry Kane, der vurderes at have en transferværdi på 153 millioner euro - det svarer til 1,13 milliarder kroner.

Hele listen kan ses her.

Christian Eriksen har niveauet til FC Barcelona, mener landstræner Åge Hareide. Foto: AP Landsholdsfodbold - 8. jun. 2017 - kl. 17:29 Bossen ikke i tvivl: Eriksen er klar til Barcelona

Se også: Stærkt bekymret landstræner fik det helt dårligt

Se også: Nævner Daniel Agger som eksempel: Eriksen åben om heftige Barca-rygter

Christian Eriksen og co. blev 2'er i Premier League. Foto: Michael Zemanek/All Over Press Sport og Spil Det store Premier League overblik: Her skal Tottenham handle

38 kommentarer
Vis kommentarer