17-årig nordmand skaber vild eufori: Jagtes af Manchester United

Teenageren Rafik Zekhnini fra Odd BK har på rekordtid slået sit navn fast i norsk fodbold og leverede senest på højt niveau mod selveste Dortmund

Rafik Zekhninis popularitet har taget endnu et nyk opad, efter den 17-årige teenager spillede en god kamp mod Dortmund. (Foto: ALL OVER)
Rafik Zekhninis popularitet har taget endnu et nyk opad, efter den 17-årige teenager spillede en god kamp mod Dortmund. (Foto: ALL OVER)

Udtalen kan få tungen til at slå krøller, og stavekontrollen bliver sat på prøve, når navnet skal på noteres. Men vi kan lige så godt begynde at øve os på at sige såvel som skrive det.

Rafik Zekhnini hedder han, og kendte du ham ikke allerede, er der en god chance for, at du snart kommer til det. For den 17-årige nordmand ligner lige nu et Skandinaviens største salgsobjekter.

På rekordtid har han gjort sig til en af de mest lovende profiler i Tippeligaen, selv om spilletiden har været begrænset, og teenageren fra Odds BK viste torsdag aften, at han også kan lege med, når modstanderen er fra øverste hylde ude i Europa.

Se også: Norge var på den anden ende: Men så gik Dortmund mål-amok

I den eventyrlige affære mellem Odd BK og Dortmund, hvor de undertippede værter satte en føring på 3-0 over styr, strålede unge Zekhnini så meget, at konkurrenten efterfølgende måtte lette på hatten over teenageren.

- Seriøst? 17 år?! Er han virkelig det?, lød det fra gæsternes verdensstjerne Matt Hummels, der var dybt overrasket.

Dagen derpå er Zekhninis præstation ej heller gået i glemslen på de lokale kanter, og spillerens træner, Dag-Eilev Fagermo, er da heller ikke bleg for at placere sin komet i en af de allerfineste kasser.

- Jeg mener, Rafik har større potentiale end Martin Ødegaard (norsk Real Madrid-spiller, red.). Ødegaard har selvfølgelig fantastiske færdigheder og er bedre i pasningsspillet, men Rafik Zekhninis ryk og fart er ekstrem. Han er bedre til at drible og til at skabe ubalance. Det er det, som gør, han kan nå længere end Ødegaard, siger Fagermo til VG.

Opfylder Zekhnini sin nuværende kontrakt med Odd BK, vil Fagermo have glæde af det offensive talent i den næste to år, men allerede nu virker det utopisk at tro på, at kantspilleren bliver i Tippeligaen så længe.

Se også: Skår i glæden: Derfor ærgrer FCM-profil sig efter sensation
Ifølge VG har de europæiske storklubber Manchester United og Borussia Dortmund kig på Zekhnini, og interessen fra tysk side er nok ikke blevet mindre i kølvandet på kometens fornemme præstation i Europa League-dysten torsdag aften.

Og det var i det hele taget en fornuftig dag at vise sig frem på, eftersom den norske landstræner Per-Mathias Høgmo også sad på tribunen og så med.  Spørger man Odd BK-træner Dag-Eilev Fagermo, bør Zekhnini dog ikke udtages til A-landsholdet allerede nu.

- Rafik er ikke en færdig spiller endnu. Han må udvikle sig yderligere. Men potentialet er helt råt. Han er 'unorsk' i spillestilen. Han har færdighederne, som kræves af morgendagens spillere, siger Fagermo.

26 kommentarer
Vis kommentarer