Alles kaputt: Brøndby ude af Europa

Brøndby kan bruge alt deres energi på Superligaen nu, efter de blev ekspederet ud af Europa med et 2-0 nederlag i bagagen

Alt var åbent i Kroatien, hvor Brøndby var oppe imod Hajduk Split i den tredje runde af kvalifikationen til Europa League.

Dagene op til kampen var præget af kaos, efter kroaterne fik medhold i deres appel til Det Europæiske Fodboldforbund og alligevel fik lov til at have tilskuere til opgøret.

Det blev de kroatiske fans, der fik mest at juble over Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto
Det blev de kroatiske fans, der fik mest at juble over Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto

De havde ellers været bandlyst efter racistiske tilråb tidligere i turneringen.

Og det skulle vise sig, at den trykkende varme, trykket fra tribunen og trykket på banen blev for meget for de gule fra vestegnen, der måtte se sig slået af et hold, der bare var bedre.

Første opgør var endt målløst, så et Brøndby-mål ville stille holdet utroligt godt i forhold til deres videre færd, men fra start stod det klart, at det ikke skulle blive nemt.

Hajduk pressede på, og hvis ikke det var for nogle fantastiske redninger fra Frederik Rønnow, så var de gule hurtigt kommet bagud.

Men der skulle gå hele 59’ minutter, før der blev scoret, og desværre for de 130 danske fans, der var nede og se kampen, så var det hjemmeholdet, der bragte sig i front og dermed tættere på det forjættede land.

Det klappede ikke for Zorningers tropper, der ellers spillede godt i periode Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto
Det klappede ikke for Zorningers tropper, der ellers spillede godt i periode Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto

Intet var ændret, der skulle stadig blot laves et enkelt mål, og i lange perioder var der gode takter fra Brøndby-mandskabet, der dominerede store dele af kampen, men de manglede ofte det sidste, før de blev rigtigt farlige.

Til en afveksling fra, hvad de ellers har vist under Alexander Zorninger, så var det et Brøndby-hold, der ikke spillede med pedalen i bund konstant, men i stedet fokuserede på at spille bolden rundt, uden at lade sig intimidere på den svære udebane.

Men det var ikke nok.

Et rystet Brøndby-hold var helt på hælene i minutterne efter scoringen, og efter 63’ minutter blev det til 2-0, og med et var drømmen om et europa-eventyr forbi.

Det rigtige hold gik videre, efter Brøndby reelt ikke formåede at skabe noget set over to kampe.

Lyngby spillede også sin sidste kamp i Europa for i år: Miraklet udeblev: Lyngby sendt ud af russisk storhold

Brasilianske Neymar skal fremover binde støvlerne i Paris: Officielt: Neymars skifte slår verdensrekord

Hendes fornemmelse var dårlig, men hun blev dagens helt: Hun blev Danmarks EM-helt: Jeg tænkte bare ’ikke straffe’