Annonce:
Annonce:

Arsenal færdige i Europa League efter straffe-drama

Et drømmemål og stærke straffesparksskytter sikrede Sporting en flot sejr over Arsenal i Europa League

Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

Portugisiske Sporting leverede en lille overraskelse, da holdet fra Lissabon torsdag ekspederede Premier Leagues førerhold Arsenal ud af Europa League.

Arsenal kom foran 1-0 og havde kurs mod samlet sejr efter 2-2 i Portugal, men et drømmemål og træfsikkerhed i straffesparkskonkurrencen sørgede for portugisisk sejr.

Gabriel Martinelli blev skurken med Arsenals eneste brændte forsøg i straffesparkskonkurrencen. Kampen endte 1-1, mens Sporting vandt duellen fra pletten 5-3.

Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
 

Arsenal-træner Mikel Arteta havde valgt at spare stjernerne Martin Ødegaard og Bukayo Saka. De så til fra bænken, da der blev fløjtet op.

De kreative kræfters fravær var mærkbart i den indledende fase, hvor Arsenal slet ikke kunne få gang i spillet og blev presset godt tilbage af Sportings boldfaste spillere.

Annonce:

Efter et kvarters tid fandt Arsenal lidt rytme, og bare et par minutter efter slog man til. Granit Xhaka var fulgt med frem i en kontra, og da riposten landede hos ham, klappede han den ind til 1-0.

Alt var dog ikke rosenrødt for hjemmeholdet. Efter 20 minutter var både Takehiro Tomiyasu og William Saliba fra bagkæden udgået med skader.

Premier Leagues førerhold var et par gange tæt på 2-0, men omvendt var Sporting også stadig farlige ind i mellem, så Arsenal kunne ikke være utilfredse halvvejs.

Sporting beviste også efter pausen, at det er et godt hold med mange dygtige teknikere.

Udbyttet kom efter en god times spil, da Pedro Gonçalves gav en prøve på sin overlegne sparketeknik.

Sporting erobrede bolden midt på banen, og få meter inde på Arsenals banehalvdel så Goncalves, at Aaron Ramsdale i målet var langt ude. Med et følt spark sendte han bolden i en perfekt bue over Ramsdale og i mål.

Begge hold søgte sejren i ordinær tid i den underholdende kamp, men der måtte forlængelse til.

Annonce:

I forlængelsen dominerede Arsenal og var tæt på et par gange, men der skulle straffesparkskonkurrence til at afgøre duellen.

Og her havde portugiserne de bedste nerver fra pletten. Mens Sporting scorede på samtlige forsøg, brændte Gabriel Martinelli Arsenals fjerde forsøg, så Nuno Santos kunne sikre den portugisiske triumf lige efter.

Både AS Roma og Bayer Leverkusen forsvarede føringer fra kamp et mod henholdsvis Real Sociedad og Ferencvaros, mens Union-opgøret mellem Union St. Gilloise og Union Berlin endte 3-0 til førstnævnte og samlet 6-3.

I Conference League kom Kasper Schmeichel og Nice let videre med 3-1 over FC Sheriff fra Moldova. Franskmændene havde vundet første opgør på udebane med 1-0.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: