Fabelagtig Falcao: Kongen af Europa League

I den spanske liga har han stået i skyggen af mutanterne Messi og Ronaldo - onsdag fik Radamel Falcao scenen helt for sig selv i Europa League-finalen

Radamel Falcao fik sit helt store gennembrud onsdag aften. (Foto: AP)
Radamel Falcao fik sit helt store gennembrud onsdag aften. (Foto: AP)

Radamel Falcao har med sine 'blot' 23 mål på tredjepladsen på Primera Divisions topscorerliste stået i skyggen af et par mutanter ved navn Lionel Messi (50 mål!) og Cristiano Ronaldo (45 mål!).

Men med sine to mål i Europa League-finalen mod Athletic Bilbao onsdag aften understregede den 26-årige Atletico Madrid-angriber, at Europas topklubber hellere må få fingeren ud, hvis de vil sikre sig en af sæsonens helt store målscorere.

Den colombianske landsholdsspiller, der ankom til Atletico Madrid fra Porto før denne sæson, scorede i Europa League-finalen to regulære perlemål, da Bilbao blev nedlagt med 3-0 på National Arena i den rumænske hovedstad Bukarest. Og gjorde sig dermed til udelt topscorer i turneringen med sine 12 træffere, to flere end Schalkes Klaas-Jan Huntelaar.

Efter syv minutter scorede Falcao det første. Han så en anelse ubeslutsom ud, da han i feltet blev tjekket op af en forsvarsspiller - så tog angriberen et træk på tværs og drejede på smukkeste vis bolden helt op i det fjerneste hjørne med venstrebenet. Det perfekte spark.

Kølig sydamerikaner
Med en lige så perfekt, kølig dribling bagom eget støtteben tæt under mål gjorde Falcao det til 2-0 efter 34 minutter. To Bilbao-forsvarere røg på finten, og da en desperat sprællende Gorka Iraizoz i Bilbao-målet allerede lå ned, var der igen mål fra sydamerikanerens venstreben.

Radamel Falcao havde derudover et væld af fine aktioner i kampen; modstandere blev afdriblet efter behag, og havde det ikke været for stolpen, havde han fuldendt sit hattrick 10 minutter før tid.

Brasilianske Diego lukkede festen til 3-0 med fem minutter igen, hvorefter flere af Bilbaos spillere - der på vej til finalen nedlagde bl.a. Manchester United og Schalke 04 - var tæt på tårer over den store skuffelse.

Det var Atletico Madrids tredje europæiske triumf. De vandt også Europa League i 2010. I 1962 vandt de Cup Winners Cup. Endnu mangler madrilenerne at vinde mesterholdenes turnering. I 1974 blev det til nederlag i finalen mod Bayern München.

Se også:

Se også: FIFA-chok: Messi bedre end Bendtner

1 af 3 En kølig dribling i feltet ...
2 af 3 ... og så står det 2-0. (Foto: AP)
3 af 3 Radamel Falcao fik sit helt store gennembrud onsdag aften. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen