Bilbao-helt: Jeg havde lyst til at græde

Fernando Llorente skød Bilbao i Europa League-finalen med sen scoring. Vigtigste mål nogensinde, siger han

Athletic Bilbao fortsatte torsdag aften deres imponerende stime af sejre i Europa League, da baskerne i en dramatisk kamp slog portugisiske Sporting Lissabon med 3-1.

Takket være et afgørende mål af angriberen Fernando Llorente få minutter før tid, er holdet nu klar til finalen. Bilbao-helten er i ekstase over sit sejrsmål.

- Det er første gang nogensinde, at jeg har haft lyst til at græde på en fodboldbane. Det var uden tvivl det vigtigste mål, jeg har scoret i min karriere, sagde Llorente efter kampen.

Allerede efter et kvarters spil kom Athletic Bilbao foran 1-0, og havde det resultat holdt til slutfløjt, ville baskerne være gået videre til finalen på reglen om flest scorede udebanemål efter portugisisk 2-1-sejr i Lissabon i den første kamp.

Men i en hektisk afslutning på første halvleg fik Sporting Lissabon først udlignet til 1-1 ved den hollandske angriber Ricky van Wolfswinkel, inden Bilbaos Ibai Gómez scorede til 2-1, og så stod det helt lige i dysten.

I anden halvleg lagde værterne pres på Lissabon-mandskabet, og til sidst triumferede Bilbao med Llorentes sejrsmål.

Athletic Bilbao har indtil nu haft en stor europæisk sæson. Både den engelske storklub Manchester United og tyske Schalke 04 er blevet sendt ud af turneringen af baskerne.

Og i den hjemlige liga har holdet spillet sig frem til pokalfinalen mod FC Barcelona.

I Europa League-finalen den 9. maj i Bukarest står Bilbao over for Atlético Madrid, som torsdag vandt over Valencia.

Sidste gang to spanske hold endte i finalen var i 2007, hvor Sevilla slog Espanyol efter straffesparkskonkurrence.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere