Målfest i Europa League

Sporting vendte 0-1 til sejr. Atletico Madrid vandt med to og tog et stort skridt mod finalen

Glæde i Madrid (Foto: AP/Paul White)
Glæde i Madrid (Foto: AP/Paul White)

Der var gang i måltavlen i aftenens to Europa League-semifinaler, hvor de fire deltagere fra den iberiske halvø viste målnæse, og sendte bolden i kassen ni gange i de to kampe.

Bedst gik det for sig i Madrid, hvor Atletico bragte sig selv tæt på en finale, da de knækkede Valencia med en 4-2-sejr, mens Sporting gjorde sit til at undgå en ren spansk finale, da de vendte 0-1 til en 2-1-sejr på hjemmebanen mod Athletic Bilbao, og tilføjede spanierne deres blot andet nederlag i årets turnering.

Sporting var bedst
På hjemmebanen fik Sporting sat sig på deres spanske modstandere, og Athletic Bilbao fik slet ikke vist det herlige offensive spil, som ellers har præget deres Europa League-togt.

Portugiserne dominerede første halvleg, og temmelig ufortjent var det så alligevel udeholdet, der kom foran, da Jon Aurtenetxe med venstre pote inde i feltet sendte en vigtig scoring i nettet, efter frisparksindlæg fra Markel Susaeta Laskurain.

Derpå noterede Bilbao et stolpeskud, inden Sporting helt fortjent fik arbejdet sig tilbage i kampen. Forsvarsspilleren Insua kom buldrende ind i feltet, og headede kraftfuldt en udligning ned i modsatte hjørne.

Capel med matchvinderen
1-1-scoringen gav for alvor blod på tanden i Portugal, og hjemmeholdet fornemmede, at der var mere at komme efter.

Og sandelig. Blot fire minutter efter havde Sporting vendt opgøret på hovedet, da Diego Capel fremragende sendte 2-1-afgørelsen i nettet, med et kraftfuldt spark helt nede ved foden af stolpen.

En vigtig sejr til Sporting, som giver dem forhåbninger forud for returkampen i Bilbao.

Seks kasser på Vicente Calderon
Det rent spanske opgør mellem Atletico Madrid og Valencia blev lidt af en målfest, da seks scoringer, heraf en meget vigtig i overtiden, gav tilskuerne nok at juble over.

Falcao lavede to mål, Miranda og Adrian et hver for hjemmeholdet, og lå til en storsejr og et stort ben i finalen. Men i overtiden fik Valencia et lille halmstrå at knytte sig til, da Ricardo Costa sendte Valencias anden scoring i opgøret i kassen, sekundet før dommeren fløjtede af. Han fulgte dermed op på holdkammerat Jonas' scoring, som blev scoret lige inden første halvleg var færdigspillet.

Med 4-2 ligner Atletico foreløbig det bedste spanske bud på en finaleplads, men Valencias sidste øjebliksscoring åbnede alligevel lidt spænding før returkampen på Mestalle.

Der er returkampe i næste uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere