Topkarakter til Christian Eriksen

Ajax' danske landsholdsspiller var kampens bedste hos både Guardian og Sky Sports

Christian Eriksens optræden deler vandene efter kampen på Old Trafford. (Foto: AP)
Christian Eriksens optræden deler vandene efter kampen på Old Trafford. (Foto: AP)

Christian Eriksen og Ajax kæmpede forgæves torsdag aften på Old Trafford.

Sejren på 2-1 var lige præcis et mål for lidt for det tidligere mesterhold mod Manchester United, og Eriksen måtte tilmed forlade kampen efter en times spil.

Flere iagttagere - heriblandt Ajax-træner Frank de Boer - har ikke været helt imponeret af danskerens optræden mod et langt fra sublimt United-mandskab.

- Jeg prøver bare at passe på ham, og så synes jeg også, at han kunne have spillet bedre, sagde træneren efter kampen i et forsvar af udskiftningen.

Læs også:

Eriksen skuffet over mystisk udskiftning

Alligevel får Eriksen gode karakterer dagen derpå i de engelske medier.

Af brugerne hos The Guardian og Sky Sports rangeres midtbaneprofilen som banens bedste spiller.

Banens bedste
Hos Sky Sports ligger han på karakteren 7,9, mens anfører Jan Vertonghen følger efter med 6,8. Ji-Sung Park, anfører på aftenen for United, er modstanderens bedste med 6,8.

Guardian vurderer Eriksen og armenske Aras Özbiliz som Ajax' to bedste med en gennemsnitlig karakter på henholdsvis 7,3 og 7,2.

Læs også:

Han er ikke en dansk Messi

Goal.com giver danskeren karakteren 6 på en skala fra 1-10. Hér er Vertonghen klart Ajax' bedste med 7,5.

Sportsjournalist Mark Ogden, der for Daily Telegraph følger Manchester United og derfor var på plads på Old Trafford var omvendt ikke synderligt begejstret for Eriksens præstation.

- Han begyndte godt og så frisk ud i 1. halvleg. Men herefter gled han mere og mere ud. Det virkede på mig, som om han manglede selvtilliden til at kontrollere kampen mod en ellers uerfaren United-midtbane, siger han til ekstrabladet.dk.