Ajax vandt på Old Trafford

Christian Eriksen måtte lade sig udskifte, da Ajax Amsterdam røg ud af Europa League trods 2-1-sejr over Manchester United

Christian Eriksen bandt Ajax' spil flot sammen, indtil han blev udskiftet efter en times spil. (Foto: AP)
Christian Eriksen bandt Ajax' spil flot sammen, indtil han blev udskiftet efter en times spil. (Foto: AP)

Ajx Amsterdam formåede torsdag aften at hente en sejr på Old Trafford, som desværre for hollænderne ikke rakte til videre avancement fra Europa League 1/16-finaler.

Med en sejr på 2-1, måtte Ajax efter 0-2 på hjemmebane forlade turneringen med sammelagt 2-3 mod det engelske storhold.

Sir Alex Ferguson havde valgt at spare en række af de United-spillere, som søndag må formodes at skulle i kamp mod Norwich i Premier League.

I forhold til startopstillingen mod Liverpool i forrige weekends Premier League-opgør var United uden Rio Ferdinand, Jonathan Evans, Patrice Evra, Paul Scholes, Michael Carrick, Ryan Gaigs, Antonio Valencia, Wayne Rooney og Danny Welback.

Se også:

Dansk succes i Europa League

Kun David de Gea og Rafael var gengangere fra den kamp, og det kunne ses, selvom englænderne fra kampens start producerede flere chancer og allerede efter fem minutter kom foran, da Chicharito trak ind i banen og hamrede bolden forbi Vermeer.

Resten af halvlegen stod der Ajax på. Hollænderne spillede sig i store perioder fint rundt om englænderne med småspil, og oftest med Christian Eriksen i en central rolle i opspillet.

Eriksen skadet?
Belønningen faldt efter 38 minutter, da Ozbiliz fra kanten af feltet hamrede en løs bolden i gennem et tætpakket straffesparksfelt og ind bag De Gea til 1-1.

Ajax-trykket blev bare større efter pausen, hvor United-forsvaret og målmand De Gea i flere situationer måtte værge febrilsk for sig.

Med en time spillet måtte Christian Eriksen dog lade sig udskifte, muligvis på grund af et spark over anklen i en hård tackling i 1. halvleg.

Se også:

Her er Europa Leagues 1/8-finaler

Da samtidig Paul Scholes kom ind som balancespiller på midtbanen for United, mistede Ajax momentum.

De næste 25 minutter af kampen bød blot på et skud på overliggeren fra Nani - indtil to Ajax-spillere pludselig stod fri i feltet, da et frispark blev hældt ind mod mål. Toby Alderweireld kunne gøre det til 2-1 med hovedet.

Ajax kunne dog ikke skabe den afgørende mulighed i de resterende fem minutter, og Manchester United er dermed klar til en 1/8-finale mod Athletic Bilbao.

Se også:

Hannover blev danskerdræbere igen