Eriksen: Fik bevist jeg kan være med

- Jeg drømmer på et tidspunkt om at spille i en storklub, men lige nu drømmer jeg kun om Ajax, siger Christian Eriksen

Eriksen var en af Ajax' bedste (Foto: Thomas Sjørup)
Eriksen var en af Ajax' bedste (Foto: Thomas Sjørup)

Christian Eriksen stod overfor en af karrierens største opgaver, da Manchester United igår besøgte Ajax i Europa League. Selvom de engelske mestre var et nummer for stærke, så fik den 20-årige dansker sat et aftryk og bevist, at potentialet er stort, selv om arbejdet ikke blev fuldendt.

– Jeg fik bevist, jeg godt kan være med. Til tider var jeg godt tilfreds. Jeg forsøgte at tage initiativ og finde hullerne, men på dette niveau skal man vænne sig til tempoet. Det er svært mod Manchester United, der strammer skruen, når det er nødvendigt. Og så går det pludselig stærkt, sagde Christian Eriksen efter nederlaget.

Se også: Eriksen og Ajax væltet af United

– Jeg havde to afslutninger med mit venstreben. Det var ikke godt nok. Der skal trænes noget mere, så der kommer lidt mere power i, tilføjede han.

Beundrer Sir Alex
Eriksen er stadig meget smigret over den fokus, som Sir Alex har rettet mod ham. Specielt fordi det ikke kommer fra en tilfældig manager.

– Det er noget, jeg skal vænne mig til. Men det er både stort og en ære, når han omtaler mig positivt. Jeg vil mene, at han er en af de største managere, mener Christian Eriksen.

Se også: Diplomatisk Ferguson: Eriksen må vente

Man kan sagtens kalde Eriksen et lyspunkt på et svagt Ajax-hold uden den store kreativitet. For alt, hvad der skal skabes på modstanderens halvdel skal gennem hans fødder.

Den tidligere engelske landstræner, Graham Taylor, var på plads på Amsterdam ArenA i aftes og var meget klar i mælet, da Ekstra Bladet mødte ham efter kampen:

– Eriksen har fodboldhjerne til at spille i Premier League. Han tænker og handler hurtigere end de fleste.

Christian, kan du se dig selv i en klub som Manchester United?

– Jeg drømmer selvfølgelig om at spille i en kæmpe klub på et tidspunkt. Men lige nu drømmer jeg ikke så højt. Mine drømme handler stadig kun om Ajax,

Se også: Dyrt købt United-sejr i Amsterdam

Er det stadig godt nok for dig?

– Ja, som det ser ud nu, så er jeg rigtig godt tilfreds med at spille i Ajax. Jeg er fast mand og spiller jo hver uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer