Eriksen er med for Ajax mod United

Den danske stjerne Christian Eriksen starter inde for Ajax i Europa League-kampen mod Manchester United

Christian Eriksen starter inde mod mægtige Manchester United. (Foto: Thomas Sjørup)
Christian Eriksen starter inde mod mægtige Manchester United. (Foto: Thomas Sjørup)

Den danske landsholdsspiller Christian Eriksen starter inde for Ajax i Europa League-kampen mod Manchester United. Nicolai Boilesen er på bænken for Ajax.

Målmand Anders Lindegaard er ikke med i Uniteds trup på grund af en skade. I stedet begynder spanske David de Gea.

Både Ajax og United røg skuffende ud af Champions League via kedelige tredjepladser i Champions Leagues gruppespil i efteråret. Og nu mødes de detroniserede storhold i 1/16-finalerne i Europa League.

Men måske exit’en i Champions League var skæbnen. For de to hold støder faktisk ind i hinanden for første gang nogensinde i europæisk fodbold.

Se også: Masseanholdelser i Amsterdam

Det har Uniteds manager, Alex Ferguson, bidt mærke i forud for kampen.

- Jeg synes, det er utroligt, at vi i de 55 år, vi har været involveret i europæisk fodbold, aldrig har mødt Ajax.

- Når man tænker på alle de lodtrækninger, der har været til gruppespil og kvartfinaler, så har vi aldrig trukket dem, siger Alex Ferguson.

Hos Ajax skal stjernen Christian Eriksen og en atter skadesfri Nicolai Boilesen ikke forvente, at United vil tage let på opgaven, selv om det ikke er i den mest prestigefyldte turnering.

Se også: Eriksen: Ajax ville give mig chancen

- Jeg tager absolut kampen alvorligt. Vi skal se frem til det. Det er stadig europæisk fodbold og et fint niveau.

- Det fantastiske ved at spille torsdagens kamp er, at vi ikke har nogen kamp lørdag, så jeg kan stille med mit stærkeste hold, og det vil jeg gøre, lover Ferguson.

Et til tider svingende United-hold er slået ud af den engelske pokalturnering FA Cup, og holdet har derfor ingen kamp i weekenden.

Ferguson stiller op med alle de store kanoner som stjerneangriberen Wayne Rooney, Nani, mens veteranen Paul Scholes begynder på bænken.

Det er første gang siden 1995/96-sæsonen, at United spiller en europæisk kamp, som ikke er i Champions League, hvor United har været fast inventar i 16 år i træk.

Se også: Ferguson dropper Evra

I 1995 tabte United til russiske Rotor Volgograd allerede i første runde af Uefa Cuppen på reglen om flest scorede udebanemål.

0 kommentarer
Vis kommentarer