Slut prut for FCK

FC København magtede ikke at vinde udekampen mod Vorskla Poltava, og dermed er de danske mestre færdige i Europa

Roland Nilsson kunne endnu engang se sit hold kæmpe for at finde europæisk niveau - uden succes. (Foto: AP)
Roland Nilsson kunne endnu engang se sit hold kæmpe for at finde europæisk niveau - uden succes. (Foto: AP)

FCK havde brug for en sejr i udekampen mod Vorskla Poltava for at holde den europæiske drøm i live, og det magtede løverne - meget symptomatisk for efterårets europæiske kampagne - ikke.

1-1 blev resultatet i Ukraine, og da samtidig Standard Liege vandt deres hjemmekamp mod Hannover 96 med 2-0, er FC København henvist til 3. pladsen i Europa League-gruppen, hvad der end måtte ske i sidste spillerunde.

Se også:

Ingen tysk hjælp til FCK

Løvernes forsvar med Thomsen, Ottesen, Sigurdsson og Oviedo virkede ligesom i de andre europæiske kampe langt fra så stærkt så sikkert i indgrebene som tidligere FCK-forsvar, ligesom midtbanen især i 1. halvleg lavede mange fejlafleveringer mod et formsvagt ukrainsk holdm der havde svært ved at skabe noget selv.

Roland Nilsson tog konsekvensen af indsatsen med to udskiftninger i pausen: ud med Oviedo og Diouf, og ind med Bengtsson og Vingaard.

Inden da havde Dame N'Doye scoret i begge ender af banen. Efter en halv time snød senegaleseren sin egen målmand, da han fik låret på et hjørnespark til 1-0 for Poltava.

Tæt på nederlag
Bare fem minutter senere gjorde N'Doye dog det, der ligner ham bedre. Tre ukrainske forsvarere klumrede i det på kanten af feltet, N'Doye opfangede den løse bold og viste alene med keeperen midt for mål, hvorfor han er FCK's bedste salgsobjekt. En klinisk afslutning gjorde det til 1-1.

Efter pausen pressede FCK spillet frem på ukrainernes banehalvdel, men det gav flest chancer til hjemmeholdet. FCK-angrebene blev gang på gang standset af en fejlaflevering eller en bolderobring på kanten af Poltavas felt, hvorefter ukrainerne slog nogle giftige kontraer.

Se også: Kommentar: Bondebold af FCK

En håndfuld gange måtte Johan Wiland i 2. halvleg redde sit hold, blandt andet ved at komme ud og heade et langt indlæg væk og ved at få en fod på en afslutning fra nært hold.

Den svenske keeper kunne dog ikke redde FC København fra den europæiske exit, der med 1-1 i Poltava og sejr til Liege mod Hannover nu er sikker.

Vinder FCK i sidste runde hjemme mod Standard Liege, og taber Hannover samtidig hjemme mod Poltava, hvilket er usandsynligt, vil tyskerne stadig kvalificere sig til 1/16-finalerne i foråret, da de er bedre i de indbyrdes kampe mod FCK.

Efter at have spillet europæiske forårskampei tre år i træk, går der nu otte måneder, inden løverne igen skal ud i Europa. Holdet er heller ikke bedre lige nu.

Se også:

FCK-boss kigger på angribere og forsvarere