FCK i skyggen af gammelt hold

Skyggen fra sidste sæsons suveræne hold vil fortsat hænge over FCK, selvom holdet slår Hannover 96

William Kvist var en vigtig del af det FCK-hold, der imponerede i CL mod bl.a Barcelona. Et hold, det nuværende FCK-hold vil stå i skyggen af noget tid endnu.  (Foto: Lars Poulsen)
William Kvist var en vigtig del af det FCK-hold, der imponerede i CL mod bl.a Barcelona. Et hold, det nuværende FCK-hold vil stå i skyggen af noget tid endnu. (Foto: Lars Poulsen)

Tre point mod Hannover 96 i torsdagens Europa League-gruppekamp vil give FC København et godt udgangspunkt for at gå videre til 1/16-finalerne til foråret.

Til gengæld vil det sandsynligvis ikke være nok til at træde ud af den skygge, som sidste sæsons suveræne Ståle Solbakken-hold fortsat kaster, mener FCK's Thomas Kristensen.

- Selvfølgelig vil det være rart at vinde over Hannover, men jeg tror ikke, det er noget, der gør, at vi træder ud af det gamle holds skygge, siger Thomas Kristensen.

- Den vil altid hænge over os, og specielt medierne vil sørge for at holde os oppe på det. Det er vilkårene ved at spille i FCK, og det er slet ikke noget, vi brokker os over. Sådan er det bare, siger han.

FCK spillede 2-2 i Hannover for to uger siden, men returkampen i Parken bliver ikke nem.

- Det er et rigtig godt hold, som spiller i en rigtig god liga. Det har vi respekt for, men samtidig går vi også efter de tre point. Det kan blive en meget vital kamp i forhold til mulighederne for at gå videre, siger Thomas Kristensen.

Han regner med, at FCK, Hannover og belgiske Standard Liege vil kæmpe om de to pladser, der giver adgang til 1/16-finalerne. Derfor er kampen mod tyskerne ekstra vigtig.

- Der er vel tre hold, der skal afgøre det imellem sig, og så er det selvfølgelig vigtigt, at man vinder de indbyrdes kampe.

- Jeg vil gerne vinde de to hjemmekampe mod Hannover og Standard Liege. Vi har hele tiden sagt, at kan man vinde sine hjemmekampe og få en enkelt uafgjort ude, så har vi 10 point, og det vil give en god mulighed for at gå videre, siger Thomas Kristensen.

FCK tager imod Hannover klokken 19.