Djiby Fall og Utaka - OB's rolleskifte

Da Djiby Fall forlod OB, gav han plads og spilletid til Peter Utaka – i aftes var det stik modsat, da senegaleseren fik lov at spille de sidste otte minutter

Baye Djiby Fall, Bernard Mendy og Peter Utaka. (Foto: AP)
Baye Djiby Fall, Bernard Mendy og Peter Utaka. (Foto: AP)

KRAKOW (Ekstra Bladet): Da Djiby Fall for snart tre år siden forlod OB, fik Peter Utaka chancen – og slog i dén grad til.

Torsdag aften var rollerne byttet om: Djiby Fall kom på banen og fik de sidste otte officielle minutter plus tillægstid, da Peter Utaka blev sparet efter at have scoret til 2-1 for fynboerne.

- Det var godt! Vi spillede en flot kamp, fightede og fik tre point og en god start på Europa League, siger Djiby Fall.

- Træneren havde igen og igen fortalt os, det var vigtigt at holde fokus, og det gjorde vi – også da vi havde en lidt svær periode i starten af anden halvleg oven på deres udligning til 1-1. Vi gav aldrig op, og vi stolede på, at vi nok skulle få nogle chancer. Det holdt stik, og vi scorede to gange, siger en glad Djiby Fall, der nu også har fået sine danske arbejdspapirer bragt i orden, så han kan spille Superliga – eksempelvis allerede på mandag i Horsens.

Andreas Johansson var manden, der først bragte OB på sejrskurs efter Peter Utakas knoklerier på randen af feltet – og efter en godt set aflevering fra Chris Sørensen.

Klar til at starte nyt eventyr
- Det var et fantastisk intelligent pas af Chris, og det var super at score det mål, der bragte os i front. Nu står vi med sejren med et perfekt resultat og er klar til at starte et nyt eventyr. Det var en svær kamp mod et godt hold, og vi var under pres en lidt for lang periode af anden halvleg – men red stormen af og kom tilbage. Målet til 2-1 forandrede fuldstændig kampen, analyserer Andreas Johansson.

Den intelligente svensker var også involveret i Peter Utakas scoring til 2-1, idet midtbanespilleren lettere ufrivilligt kom i clinch med den polske keeper Sergei Pareiko.

- Han mente åbenbart, at jeg screenede for voldsomt, men min oplevelse var nu den, at det var ham, der kom brasende ind i mig, siger Andreas Johansson – og tv’s slow-optagelser giver ham fuldstændig ret.

- Målmanden var ret irriteret, men dommeren var ikke i tvivl og pegede op mod pletten med det samme. Jeg er vældig tilfreds med sejren, som er fantastisk før hjemmekampene mod Fulham og Twente. Polakkerne hentede masser af energi i deres udligning, men vi formåede at vriste os ud af deres pres, så alt i alt var det en godkendt indsats, selv om man godt kunne have krævet bedre spil af os i den fase, vi var trykket lidt, siger svenskeren.